Je hebt gezocht op: van miltenburg

Janneke Bavelaar: Deze week gaan we echt Limoncello maken
De vakantie is al lang en breed voorbij en het ritme van alledag heeft weer de overhand genomen. Tuurlijk namen we ons voor dat we de heerlijke &lsquo...

Janneke Bavelaar: echte horecatijgers laten zich niet zomaar uit het veld slaan
Het voorjaar heeft ons dit jaar niet bepaald verwend. De regen valt met bakken uit de hemel en het lijkt alsof het seizoen maar niet op gang wil komen...
Column Janneke Bavelaar: dé kroeg geeft de samenleving lucht
Drukke tijden, veranderende tijden toch wel. Verandering in gasten, maar ook de veranderende behoeften vanuit de samenleving. Van nieuwe gasten en van...

Column Janneke Bavelaar: Trots op het familiebedrijf!
Eens in de zoveel tijd komt er een vlaag voorbij van verbazing. Nou dat klinkt eigenlijk te negatief, het is er meer eentje van verwondering. Dan verw...

Column Janneke Bavelaar: Het weer is op dit moment minder verraderlijk dan onze overheid
Op de valreep van dit jaar toch nog een poging om jullie mee te nemen in wat er reilt en zeilt in onze prachtige onderneming. Want dat is ook meteen d...

Cafébazen over de branche deel 3: De toekomst van de horeca
De cafébranche is in beweging. En hoe. Onder leiding van tafelbaas Wouter Verkerk bespreken vier caféondernemers de stand van...
Cafébazen over de branche deel 2: Inkoopprijzen
De cafébranche is in beweging. En hoe. Onder leiding van tafelbaas Wouter Verkerk bespreken vier caféondernemers de stand van...
Cafébazen over de branche deel 1: Personeel
De cafébranche is in beweging. En hoe. Onder leiding van tafelbaas Wouter Verkerk bespreken vier caféondernemers de stand van de branche...

Zo, een zonnestraaltje kunnen we wel gebruiken!
Lachende gasten op een strak, fris terras…..overladen met ontluikend groen…..laat maar komen. We zijn even helemaal klaar met de regenbu...

Download hier De CaféKrant maart 2023 editie
De nieuwste uitgave van De CaféKrant met als thema ‘Betalen’ is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een ed...

We vliegen het nieuwe jaar in rap tempo in!
Januari is alweer bijna voorbij. Even bijkomen leek dit jaar wat lastiger. Ook al ben je een paar dagen weg, ondernemen stopt natuurlijk niet. De fami...

De CaféKrant jaaroverzicht 2022
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Column: Nieuwe lading horecatijgers
Ohw, de herfst is tocht wel de meest prachtige tijd voor een zaak zoals de onze vind ik. Alle mooie dingen komen bij elkaar. Buiten de prachtigste kle...

Column: Een verdampte buffer en prijsverhogingen
WOW en toen rolden we ineens september in. Waar we nu staan kunnen we nog niet zo goed zeggen. Heel bijzonder maar ik weet het gewoonweg nog niet. Onz...

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

Column: Plan ook tandenpoetstijd in
Werken bij ons is gelukkig nog een feestje. En dat moet zeker zo blijven, maar ook wij zien uiteraard dat er steeds meer stress wordt ervaren. Bij ons...

Column: het 'L-woord'
Wow, konden wij afgelopen maandagochtend wéér even goed invoelen wat de Groningers al jaren voelen. Letterlijk beefde de grond onder ons...

Column : Zo, zijn wij even lekker aan de slag!
Er worden steeds meer leuke, jonge mensen ingelijfd in de MiltyFam. Beginnen met werken is toch het leukste in de horeca. Je leert ontzettend veel, in...

Column: Zonnetje
Zo veel blijheid en gezelligheid, daar worden we gelukkig van. De vorige keer zei ik het geloof ik ook al, maar het kan niet genoeg gezegd worden wat...

Column: van 0 naar 100 in één seconde
Heropening wordt een steeds gekker woord en de beleving bij elke 'we mogen weer open' is steeds anders. Bij heropening denk je toch snel...

Column: Lang leve de horeca
De verbindende, allergezelligste uitspraak 'De beste wensen', is verwrongen tot de afstandelijke (online) en gelaten: 'Dat we maar snel we...

Column: Code zwart voor de horeca
We waren even in stilte gedompeld. Mede omdat ons de mond gesnoerd is en mede doordat we de positieve vibe nog niet helemaal te pakken hadden. Verdrie...

Column: de overheid laat ons te lang sudderen
En toen... was het vakantie. Voor de meesten van ons terecht een tijd van rust, bezinning en hét oplaadpunt van het jaar. Met dezelfde stres...

Interview: ''Wij zijn de spil van het maatschappelijke leven''
Jan Willem van Miltenburg en Janneke Bavelaar zijn gelukkig getrouwd en de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. De lezers van De...

Juni-editie De CaféKrant: boordevol interviews en achtergrondinformatie
Deze week valt de juni-editie van De CaféKrant bij de Nederlandse cafés op de mat. In deze uitgave bezoeken we Eetcafé van Milten...

Blij, onwerkelijk en onwennig, maar ook o zo normaal
Het voelt gek, maar het is echt fantastisch om te zien dat iedereen uitgelaten blij is om naar ons toe te mogen komen en 'de eigen mensen' wee...

Column: Koningsdag was de strohalm die we konden pakken
Toch maar even de persconferentie afgewacht. Hoewel de verwachtingen na deze 30ste 'persco' inmiddels ontzettend getemperd zijn. En ook n...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Column: Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!
En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is."&nb...

Column: Huh? Mogen we weer? Maar hoe dan?
Huh, wat zegt Hugo nu? Nog voor de Pasen het terras open? Whaaaaat? Direct kriebels in mijn buik! Wat een spanning in de lucht ineens, fantastisch. M...

Column: onze wereld staat nog steeds stil
Nu, hoe toepasselijk, ook nog bedekt onder een mooie laag sneeuw alsof we er helemaal niet meer zijn. Gewoon weg. Plannen door onze onbetrouwbare over...

Column: licht aan het einde van de tunnel…
Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre ein...