5 herfstige cocktail recepten

11 september 2024

5 fantastische herfstcocktails - het beste van herfstsmaken!

Verrijk je menukaart met seizoensgebonden drankjes die de warme sfeer van de herfst perfect aanvullen. Maak deze cocktails en trek klanten aan die op zoek zijn naar unieke, herfstige smaken die je café onderscheiden van de rest. Speel slim in op het seizoen en zorg voor een uitnodigende sfeer die gasten terug laat komen.

TOTR American Trilogy

  • 30 ml Bourbon
  • 30 ml Appelbrandewijn of Calvados
  • 7,5 ml Kaneel siroop
  • 2 scheutjes bitters
  • Garneer met sinaasappelschil

Chai'quiri

  • 60 ml Cubaanse rum
  • 30 ml limoensap
  • 22,5 ml Chai siroop*

*Hoe maak je de Chai siroop?

  • 12 Gebarsten groene kardemompeulen
  • 10 Kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels verse gember in kleine stukjes
  • 250 gr Water
  • Suiker (Hoeveelheid afhankelijk van het water dat je overhoudt na het maken van de infusie)

Doe alle ingrediënten behalve de suiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Reduceer en laat sudderen tot het water tot de helft is gereduceerd. Zeef en weeg de vloeistof en voeg dezelfde hoeveelheid suiker toe als je water met infusie. Roer tot de suiker is opgelost. Bewaar tot 10 dagen in de koelkast.

Café Mole

  • 45 ml Tequila
  • 15 ml Chililikeur
  • 15 ml Bruine suikersiroop
  • 45 ml Havermelk
  • 30 ml Espresso
  • Garneer met Chili draden

Pear Widow's kiss

  • 30 ml Calvados
  • 22,5 ml Cognac
  • 15 ml Belle de Brillet
  • 7,5 ml gele Chartreuse
  • 2 scheutjes bitters
  • Garneer met schijfjes peer

Rosemary Rickey

  • 45 ml Gin
  • 15 ml rozemarijn siroop*
  • 7,5 ml groene Chartreuse
  • 22,5 ml limoensap
  • Afwerken met 60 ml Ginger Ale
  • Garneer met takje rozemarijn

*Hoe maak je rozemarijn siroop?

Laat 5 gr verse rozemarijn 5 minuten trekken in 100 ml heet water. Voeg 100 gr suiker toe en roer tot het opgelost is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de rozemarijn en bewaar tot tien dagen in de koelkast.