En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel!
Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij?"
Waar zijn die communicatieprofessionals bij de overheid? Harde maatregelen kun je nemen als je dit zo helder mogelijk communiceert. Streng beginnen en dan kijken waar je de regels kunt laten vieren. Niet 'intelligent' beginnen, streng worden, proberen weer slim te zijn in de zomer, in oktober weer streng worden en vanaf dan tijdens elke persconferentie met 'als, als, als, als' komen. Zo zorg je ervoor dat ook na deze periode bij de geestelijke gezondheidzorg het water aan de lippen staat.
Wow, wat is het lastig om positief te blijven en het 'er' niet de godsganse dag over te hebben. Maar wat te doen? Je kunt wel zeggen dat 'het' totaal ons leven in de greep heeft. Wij hebben er ook de godganse dag mee te maken, dus elke dag telt ook! Een weekje later is een eeuwigheid geworden; zo lang in de wachtstand gezet worden is onmenselijk en ziekmakend. Financieel kun je dit nooit compenseren. Dat gebeurt trouwens ook niet, want wat dat betreft telt ook iedere dag. En dan de door de EU in december vorig jaar goedgekeurde financiële steun uitbetalen in (hopelijk) mei, houdt ook echt niemand overeind. De rek is eruit.
Tuurlijk alle lof voor de gezondheidszorg. Je weet pas wat echt hard werken is als je in de gezondheidszorg óf in de horeca hebt gewerkt.
Het voelt nu alsof wij door een verschrikkelijk smerige, allesverwoestende modderstroom april zijn binnengesleurd. Inmiddels hebben wij een aantal 'familieleden' uit de MiltyFam moeten laten gaan. Heel spijtig, ontzettend jammer. Ook omdat we nu helemaal geen idee meer hebben over 'wat te doen als'... Wij weten ook wel dat, wanneer er echt een 'als-werkelijkheid' komt, we handen tekort komen. We hadden heel graag met elkaar (een keertje) willen openen. Uit het zicht is bij ons niet uit het hart, maar het is wel ontzettend pijnlijk om op zo’n manier uit elkaar te gaan.
En pling, weer een NOS-pushberichtje: Vaccinlevering naar Europa wordt uitgesteld.
Als ik mijn bedrijf zo zou leiden zoals de demissionairen ons land leiden zouden we nooit meer boven de modderstroom uitkomen om een zuchtje lucht te happen en te kijken naar waar we ons inmiddels bevinden. Een miljard naar een rap opgezet bedrijfje om alle sneltesten te regelen. Had voor een miljard vaccins aangeschaft, had het leger ingezet... Dan waren we nu klaar. Geen sneltest meer nodig!
Maar goed, ook al kijk ik nu naar buiten en valt er weer een flinke hagelbui; het wordt een keer mooi weer. En dan staat ons terrasmeubilair echt buiten. Misschien niet op ons eigen gesloten terras, maar in ieder geval wel op straat. Zodat voorbijgangers, afhalers, fietsers, wandelaars, vrienden en vriendinnen niet op een boomstam of een steen hoeven te gaan zitten, maar lekker op een stoel. Gezellig, veilig, buiten en leve de koning!
Betekenis van 'iemand een worst voorhouden': iemand aan het lijntje houden met beloften waarvan de vervulling steeds wordt uitgesteld.
Over de auteurs:
Jan Willem en Janneke (zie foto) zijn de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. Al meer dan negentig jaar vormt Eetcafé Van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het eetcafé is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie Van Miltenburg.