Je hebt gezocht op: wijnen

Sione Götte neemt exploitatie van Wijnbar Dolce Far Niente in Den Bosch over
5 november 2024Nieuws

Sione Götte neemt exploitatie van Wijnbar Dolce Far Niente in Den Bosch over

Met trots maakt Sione Götte bekend dat zij de exploitatie van de gerenommeerde wijn- en espressobar Dolce Far Niente in Den Bosch heeft overgenom...

Drankenbeurs The Art of Drinks groter dan ooit op nieuwe locatie
11 oktober 2024Nieuws

Drankenbeurs The Art of Drinks groter dan ooit op nieuwe locatie

Op 27 en 28 oktober is drankenbeurs The Art of Drinks terug voor zijn vierde editie. En die is groter dan ooit. Op hun nieuwe locatie In de Kromhoutha...

Richard Moerkerk: Je bent wat je bent
24 september 2024Nieuws

Richard Moerkerk: Je bent wat je bent

Als je ergens tot over je oren in zit, trekt dat alleen maar aan. Je hoeft het niet op te zoeken, het komt soms gewoon op je pad. Zo houd ik van gesch...

Meer medailles dan ooit bij de Wijnkeuring voor de Lage Landen 2024
2 september 2024Nieuws

Meer medailles dan ooit bij de Wijnkeuring voor de Lage Landen 2024

De Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft een recordaantal medailles opgeleverd voor wijngaardeniers uit Nederland en België. Tijdens het eers...

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”
29 augustus 2024Nieuws

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”

Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...

Richard Moerkerk: De klusser met twee linkerhanden
23 juli 2024Nieuws

Richard Moerkerk: De klusser met twee linkerhanden

Nee, geen handen als schroevendraaiers maar toch de klus zelf willen doen. Want kom op, zo ingewikkeld is een douchekraan vervangen toch niet?! Eerst...

Wijnfestival van de Lage Landen kondigt eerste editie aan in Beesd
5 juli 2024Nieuws

Wijnfestival van de Lage Landen kondigt eerste editie aan in Beesd

Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan is aangekondigd. Zondag 1 september laten dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste w...

Emma Watson distilleert gin op geheel nieuwe manier
1 juli 2024Nieuws

Emma Watson distilleert gin op geheel nieuwe manier

Een gin geïnspireerd op één van de beroemdste Franse wijnstreken: het is iets wat nog niet eerder voorbij is gekomen. De recent gel...

Horecava 2025 kondigt langdurige samenwerking aan met Wine Professional
19 juni 2024Nieuws

Horecava 2025 kondigt langdurige samenwerking aan met Wine Professional

Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland, kondigt een langdurige samenwerking aan met Wine Professional, de belangrijkste wijnbeurs van de Bene...

HopHout van Firma Bruis wint goud én trofee ‘Best Original Drink’ bij World Alcohol-Free Awards
17 juni 2024Nieuws

HopHout van Firma Bruis wint goud én trofee ‘Best Original Drink’ bij World Alcohol-Free Awards

De HopHout van Firma Bruis heeft bij de wedstrijd om de World Alcohol-Free Awards in Londen een gouden medaille en de prestigieuze trofee voor ‘...

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
6 juni 2024Nieuws

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024
28 mei 2024Nieuws

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024

Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...

NK Blindproeven van wijn op 26 mei 2024 vernieuwd
15 mei 2024Nieuws

NK Blindproeven van wijn op 26 mei 2024 vernieuwd

Het NK Blindproeven gaat van start op zondagmiddag 26 mei. Voor de zesde keer vindt de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen de beste wijnproevers ui...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium
2 april 2024Nieuws

Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium

Union House opent april 2025 haar deuren in het voormalig Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht. Een bruisende ontmoetingsplek waar gasten samen...

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar
27 maart 2024Nieuws

Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een 'bijdehand jong zusje' bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar waar...

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”
28 februari 2024Nieuws

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”

Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken
26 februari 2024Nieuws

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring
16 februari 2024Nieuws

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring

Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen e...

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start
29 januari 2024Nieuws

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start

Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...

Wijncafé Gastrovino Mijn Hemel opent haar deuren in Hilversum
8 december 2023Nieuws

Wijncafé Gastrovino Mijn Hemel opent haar deuren in Hilversum

Vanaf 8 december is Hilversum een culinaire hotspot rijker. Met trots kondigt Gastrovino de opening aan van wijncafé Gastrovino Mijn Hemel. Van...

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een caféondernemer
7 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een caféondernemer

Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

Amsterdamse gemeenteraad wil bruine kroeg beschermen
10 november 2023Nieuws

Amsterdamse gemeenteraad wil bruine kroeg beschermen

Het initiatiefvoorstel van de PvdA in Amsterdam om de Amsterdamse bruine kroeg te beschermen, is donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Vo...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
24 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn
16 oktober 2023Nieuws

Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn

Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
9 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Download hier De CaféKrant september 2023 editie
21 september 2023Nieuws

Download hier De CaféKrant september 2023 editie

De nieuwste uitgave van De CaféKrant is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een editie bomvol vakinformatie voor...

Jan van Asseldonk wint finale SVH Wijnexpert van het Jaar
20 september 2023Nieuws

Jan van Asseldonk wint finale SVH Wijnexpert van het Jaar

Op 19 september 2023 vond de finale van het ‘SVH Wijnexpert van het Jaar’ plaats tijdens de tweede dag van Gastvrij Rotterdam. Het ev...

Hoe blijft een café met 320 bieren rendabel?
20 september 2023Nieuws

Hoe blijft een café met 320 bieren rendabel?

Ondernemen in Assen. Café De Koppelpaarden in Assen, dat zichzelf trots afficheert als 'hét biercafé van Assen', heeft sinds de o...

Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023
18 september 2023Nieuws

Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023

Op maandag 18 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023. Een extra...

Elf wijngaardeniers uit Nederland en België ontvangen ereprijs voor hun wijnen
11 september 2023Nieuws

Elf wijngaardeniers uit Nederland en België ontvangen ereprijs voor hun wijnen

Stichting Wijninstituut Nederland heeft elf wijngaardeniers uit Nederland en België een ereprijs toegekend. De ereprijs voor Beste wijngaardenier...

Deze paviljoens en specials wil je niet missen als café-eigenaar op Gastvrij Rotterdam 2023
1 september 2023Nieuws

Deze paviljoens en specials wil je niet missen als café-eigenaar op Gastvrij Rotterdam 2023

Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...

Cocktail showcase: Frosé Margarita uit Amsterdam
24 augustus 2023Nieuws

Cocktail showcase: Frosé Margarita uit Amsterdam

De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....

Van Nederlandse bodem tot wereldse verleidingen: het verhaal van Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord
8 augustus 2023Nieuws

Van Nederlandse bodem tot wereldse verleidingen: het verhaal van Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord

Sinds de opening op 14 juni heeft Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord een goede start gemaakt, waarbij het zijn gasten verrast met een selectie van mee...

De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’
24 juli 2023Nieuws

De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’

Per 1 september 2023 wordt de sleutel van Grand Café en Boetiekhotel De Verééniging overgedragen aan Van Berkel Hospitality. Na e...