Emma Watson distilleert gin op geheel nieuwe manier

Auteur: Redactie
Drinks productnieuws 1 juli 2024
Emma Watson distilleert gin op geheel nieuwe manier

Een gin geïnspireerd op één van de beroemdste Franse wijnstreken: het is iets wat nog niet eerder voorbij is gekomen. De recent gelanceerde Renais Gin valt niet alleen op door de goudkleurige verschijning, maar vooral door de niet eerder geziene manier van distilleren. Met overgebleven druivenschilletjes en bezinksel als hoofdingrediënt, beide afkomstig van wijngaard Domaine Watson, hebben de Harry Potter actrice Emma Watson en haar broer Alex een gin geproduceerd met een elegante uitstraling.

Geïnspireerd op terroir en traditie

Op Domaine Watson wordt al tientallen jaren wijn gemaakt door zeven hechte families. Het wijnhuis pronkt met een vol rode Pinot Noir met smaken van braam, drop en leer én een frisse, chardonnay-witte Chablis wijn. Aan de basis van Renais, wat herboren betekent in het Frans, staan de geredde witte druivenschillen van de Chablis. Deze schillen worden vervolgens samengevoegd met grand-cru wijndruiven en botanische ingrediënten als lindebloem, aciahoning en zeezout. Dat levert een minerale smaak op met tonen van citrus. 

Renais is in eigendom van actrice Emma Watson en haar broer Alex. Beide zijn geboren in Parijs, maar hebben een groot deel van hun jeugd doorgebracht op de door vader Watson opgerichte wijngaard Domaine Watson. De familie Watson heeft een diepgewortelde band met Bourgondische wijnen en het landschap dat hen omringt. Chris Watson plantte zijn wijngaarden in Chablis meer dan drie decennia geleden en produceert sindsdien bekroonde wijnen.

Alex en Emma Watson zijn trots op het creëren van Renais Gin, waarin het Terroir van Domaine Watson herboren wordt met behulp van gerecyclede druivenschillen uit het wijnmaakproces, inclusief de wijngaard van hun familie. Onder leiding van Alex, een ervaren professional in de drankenindustrie, zet Renais Gin de familietraditie voort.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws