Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn

Auteur: Redactie
Awards 16 oktober 2023
Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn

Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven won, eindigde op de meer dan eervolle tweede plaats tijdens de elfde editie van het Wereldkampioenschap Blindproeven op 14 oktober in Château Sainte-Roseline in de Provence.

Deze meest prestigieuze wijncompetitie ter wereld leverde een verdiende overwinning op voor Roemenië, dat tot de laatste wijnen nek aan nek ging in de strijd om de hoogste eer. De laatste wijn gaf de doorslag en ondanks het correct benoemen van de grenache als belangrijkste druif en Frankrijk als land van herkomst door ons nationale team, wist Roemenië Banyuls als appellatie te benoemen en verdiende daarmee één punt meer dan Nederland. Op de derde plaats eindigde Denemarken.

De scores lagen dit jaar iets lager dan tijdens voorgaande edities en bevestigde het feit dat deze wedstrijd zeer moeilijk is en ongelofelijk veel kennis en ervaring vergt. Ook dit jaar deden wijnen mee uit allerlei landen en van verschillende druivenrassen, soms heel bekend, soms juist niet. Het Nederlandse team wist met deze prestatie van wereldklasse vele gerenommeerde, meervoudige winnaars van het WK achter zich te laten en verbeterde de klassering van het Nederlandse team dat in 2021 de vierde plaats wist te bereiken.

In 2024 zal het Brabantse team dat in Nederland deelneemt onder de naam Le Bouchon hun Nederlandse titel verdedigen tijdens het NK Blindproeven, bekend onder de naam Concours le Vin en direct, een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services.  Het WK Blindproeven is een initiatief van La Revue du vin de France.

Overig nieuws