Koreman's, de grootste ambachtelijke cello-producent van Nederland, brengt dit jaar opnieuw de exclusieve Pinocello. Na het grote succes van vorig jaa...
Op 27 en 28 oktober is drankenbeurs The Art of Drinks terug voor zijn vierde editie. En die is groter dan ooit. Op hun nieuwe locatie In de Kromhoutha...
Nick Vrielink is winnaar van de NBC National Cocktail Competition 2024, die tijdens de tiende editie van de Perfect Serve Barshow werd gehouden. Daard...
Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...
Koninklijke De Kuyper introduceert De Kuyper Draught Cocktails voor de horeca in de smaken Pornstar Martini cocktail en Espresso Martini cocktail. Dez...
Elements Distillery uit Maarssen is voor de tweede keer winnaar van de Golden Quality Award bij de prestigieuze International Wine & Spirit Compet...
Koninklijke De Kuyper, wereldwijd één van de meest vooraanstaande bedrijven in cocktail likeuren, maakte maandag bekend dat de huidige c...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
De redactie van De CaféKrant schrijft over veel onderwerpen, waaronder brouwerijen, starten in de horeca en diverse awards, maar ook cocktails....
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...
Het aanbieden van cocktails aan klanten verbetert de algehele sfeer en beleving van een bar. De onderscheidende eigenschappen leiden tot positieve mon...
De Nederlandse limoncellomaker Chiesanuova, uit Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft bij de International Wine & Spirit Competition in Londen twee pr...
Jenever. Een van oudsher door en door Nederlands product. Het distillaat is al jaren bezig met het heroveren van haar plek achter de Randstedelijke co...
Volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op wo...
De herfst is al een tijdje aangebroken. Dat betekent dat ook de drankenkaart kan worden aangepast. Sangria wordt glühwein en herfstbokbier vervan...
Een frisse biercocktail, á la minute getapt en snel op tafel. Vanaf nu kunnen bier -en cocktailliefhebbers hiervoor terecht bij de Stadshaven B...
Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...
"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...
In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vert...
Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder l...
Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur....
Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de...
Afgelopen week lanceerde Bébo Cuban Coffee Liqueur zichzelf in Nederland. Zowel in A Lot Sixty One in Amsterdam als Man met Bril Koffie in Rott...
Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale...
Haal de ijzers maar weer uit het vet, want de winter staat voor de deur. De tijd van gezellige koek en zopie-kraampjes en de Elfstedentochtkoorts kome...
Tijdens de 21e International Beer Challenge in Londen heeft het Nederlandse Bird Brewery goud, zilver en tweemaal brons naar huis genomen. Eerder dit...
Tijdens de World Beer Awards is het Nederlandse Bird Brewery veelvuldig in de prijzen gevallen. De brouwerij werd in vijf categorieën als Country...
De battle tussen Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts...
De Kneus is “arrogant gezegd” het populairste studentencafé van Utrecht, daar zijn bedrijfsleider Jurre van der Spek en eigenaar Fr...
Er zijn weinig drankjes waarmee je zo goed kunt inspelen op seizoenen als spirits en cocktails. Gemberlikeur, cranberry, kaneel: geen bestanddeel is t...
Terwijl de cafébranche als geheel met 4 procent kromp, laat het aantal eetcafés een groei van maar liefst 9 procent zien. Om ook in omze...
Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...
Voedingsrichtlijnen zijn het internationaal gezien niet eens over alcohol. Zowel de hoeveelheid glazen als de definitie van een 'standaard' glas lope...
Twee grote drankmerken gaan samen verder. Het Italiaanse Campari neemt zijn Franse branchegenoot Grand Marnier over voor 684 miljoen euro. In novemb...
Restaurant Luitenant Cornelis opent begin maart 2016 aan de Voetboogstraat 15 in Amsterdam. Lt. Cornelis is gevestigd in een sfeervol en historisch p...
Restaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst voor vlees bij het hoofdgerecht. Vers, gezond en verantwoord voedsel is voor mensen die uit et...
De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...
Ingrediënten 1 grote venkelknol 4 eetlepels olijfolie 150 gram gerookte kipfilet 150 gram pasta naar keuze 2 sinaasappels 1/2 theelepel D...