Nederlandse distilleerderij wint goud bij International Wine & Spirits Competition

Auteur: Redactie
Awards Drinks 4 juni 2024
Nederlandse distilleerderij wint goud bij International Wine & Spirits Competition De oprichter van Elements Distillery, Jelle Hingst, kon zijn vreugde nauwelijks bedwingen

Elements Distillery uit Maarssen is voor de tweede keer winnaar van de Golden Quality Award bij de prestigieuze International Wine & Spirit Competition (IWSC). De likeur Arancello Rosso (gemaakt van bloedsinaasappels) behoort nu officieel tot de beste van de wereld met een score van 95/100 punten. Vorig jaar won Elements Distillery dezelfde prijs met hun Limoncello.

Van de 1200 ingezonden spirits kregen slechts een handvol een gouden medaille. Oprichter Jelle Hingst kon zijn vreugde nauwelijks bedwingen: "We hebben onze Arancello Rosso pas twee maanden geleden geïntroduceerd. Om nu al deze internationale erkenning te krijgen, is echt een droom die uitkomt!"

Balans in smaak was een uitdaging

Hingst vertelt over de uitdagingen die komen kijken bij het creëren van de perfecte Arancello Rosso: "Het was niet eenvoudig om de juiste balans tussen de bloedsinaasappel en de andere ingrediënten te vinden. Bovendien zijn bloedsinaasappels alleen in de maanden december en januari verkrijgbaar, dus we hebben dit jaar maar één batch kunnen maken. Maar nu we deze prijs gewonnen hebben, komt daar zeker verandering in! Dat onze Arancello Rosso zo gewaardeerd wordt door internationale experts, geeft ons enorm veel vertrouwen voor de toekomst."

Dit is niet de eerste keer dat Elements Distillery in de prijzen valt. Vorig jaar sleepte de Limoncello ook al een gouden medaille en 95/100 punten in de wacht, waarmee ze als tweede van de wereld eindigden. "We zijn super trots op deze erkenningen en gaan dit succes vieren met ons team!", aldus Jelle Hingst.

Over Elements Distillery

Elements Distillery is in 2023 opgericht door Jelle Hingst. In het distilleerproces draait alles om de balans van de 5 natuurlijke elementen: aarde, vuur, water, lucht en spirit. Er worden alleen echte ingrediënten gebruikt, zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige smaken of kleurstoffen. Op dit moment zijn de Limoncello en Arancello Rosso verkrijgbaar voor particulieren, horeca en retail. In de toekomst zullen nog meer verschillende likeuren volgen. 

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws