Niet alle cocktails zijn gelijk gemaakt. Een pitcher van Long Island Iced Tea bij jouw lokale cocktailbar is een beetje anders dan een Kir Royale in een chique hotel of een klassieke brunch Mimosa als je op vakantie bent in de VS. Maar één Londense bar heeft echt de cocktail verwachtingen verhoogd door een onmogelijk luxueus brouwsel te introduceren dat honderd pond kost. Ja, honderd pond, zo meldt Refinery29 op haar website.
Het heet "The George VI" en het is verkrijgbaar bij The Bletchley , een cocktailbar in de chique wijk Chelsea in Londen, waarvan het decor is geïnspireerd door Bletchley Park, het absolute geheim van de Tweede Wereldoorlog Codebreakers zoals Alan Turing.
Kruidenthee van hibiscusthee
Volgens Business Insider wordt de cocktail gemaakt met Monkey 47 gin, Lanique rose wodka en Chambord-frambozenlikeur, gemengd met vers citroensap en bittere citroen, plus kruidenthee van hibiscusthee, bessen, citroen en sinaasappelschil.
Het is dan overgoten met mascarponeschuim, gouden chocolaatjes, eetbare diamanten, karamel, plus gouden bladeren en hagelslag van goud.
Als je een George VI bestelt, krijg je ook een mousserende wijnbom gemaakt met Engelse tuingelei en een garnering van Franse toast, Poolse pannenkoeken, chocolaatjes en lolly's. Samen zijn de twee cocktails zo gecompliceerd om te maken, dat je na het bestellen 30 tot 40 minuten kunt wachten om te gaan nippen.
Klantervaring
"Het is gemakkelijk om een cocktail te maken voor 100 pond tijdens het gebruik van premium sterke dranken, maar we wilden ons richten op klantervaring", vertelde bedrijfsmanager Roland Mandoki van de bar aan Business Insider . "Het zal worden aangepast, omdat we naar de mensen toe zullen gaan, dus alles zal voor hen worden gemaakt."