Koninklijke De Kuyper kondigt terugtreden aan van CEO; Leo Evers opvolger

Auteur: Redactie
Personalia 19 december 2023
Koninklijke De Kuyper kondigt terugtreden aan van CEO; Leo Evers opvolger Mark de Witte (links) en Leo Evers (rechts)

Koninklijke De Kuyper, wereldwijd één van de meest vooraanstaande bedrijven in cocktail likeuren, maakte maandag bekend dat de huidige chief executive officer, Mark de Witte, met pensioen gaat met ingang van 30 april 2024.

Na een buitengewoon dienstverband van negen jaar, waarin transformatief leiderschap en strategische successen centraal stonden, heeft de Witte besloten om terug te treden. De Raad van Commissarissen en de Aandeelhouders spreken hun oprechte dank uit voor De Witte’stoewijding en zijn belangrijke rol in de groei en het succes van De Kuyper. Mark de Witte wordt opgevolgd door Leo Evers, die per 1 mei 2024 officieel in zijn nieuwe functie begint. Leo is een zeer ervaren leider en heeft meer dan 30 jaar expertise in de Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) industrie, zowel in Europa als in Azië. 

Onder leiding van de Witte heeft De Kuyper aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn ambitie om het wereldwijd erkende go-to-bedrijf voor cocktails te worden en één van de belangrijkste innovators in de cocktailindustrie. De Kuyper heeft zijn omzet in de laatste 9 jaar bijna verdrievoudigd en is vijf keer op rij uitgeroepen tot 'Liqueur Producer of the Year' op de prestigieuze International Spirits Challenge (ISC) (2019-2023). Een duidelijk bewijs dat de juiste weg is ingeslagen met De Kuyper’s visie ‘Own the Cocktail’.

Dankbaarheid 

Mark de Witte spreekt zijn dankbaarheid uit en blikt terug op zijn tijd bij De Kuyper: "Het was een groot voorrecht om het familiebedrijf De Kuyper door een periode van belangrijke transformatie en groei te leiden. Ik ben erg trots op mijn team en op wat we samen hebben bereikt. Daarnaast ben ik dankbaar voor het vertrouwen en de steun van de Raad van Commissarissen en aandeelhouders van de Koninklijke De Kuyper. Ik heb er alle vertrouwen in dat Leo Evers het bedrijf naar het volgende succesvolle hoofdstuk zal leiden. Ik wens hem en het hele team van de Kuyper veel succes."

De indrukwekkende carrière van Leo Evers begon in 1990 bij Bols International, gevolgd door een succesvolle periode van maar liefst 25 jaar bij de Heineken Group, waar hij verschillende sleutelposities bekleedde in zeven verschillende landen. In 2021 trad hij alsNederlander toe tot het Executive Committee van Carlsberg als executive vice president Asia. Zijn uitgebreide achtergrond in supply chain, sales, marketing en generalmanagementfuncties, gekoppeld aan zijn rijke ervaring in de FMCG-sector, maakt hem de ideale CEO om De Kuyper naar de volgende fase te leiden.

Prachtige historie

Evers sprak alvast zijn enthousiasme uit over zijn nieuwe rol: "Het grootste deel van mijn professionele carrière heb ik gewerkt voor familiebedrijven waarvan ik het rijke erfgoedbuitengewoon waardeer. Ik werk graag voor bedrijven met gepassioneerde mensen, fantastische merken en organisaties die op zoek zijn naar duurzame, lange termijn groei. De Kuyper heeft een prachtige historie van meer dan drie eeuwen en bewijst tot op de dag van vandaag zijn relevantie. Persoonlijk ben ik van mening dat De Kuyper een bedrijf is dat goed gepositioneerd is na de transformatie van de afgelopen negen jaar en een enorme potentieheeft voor de toekomst. Met name door de visie 'Own the Cocktail' te continueren en door internationaal verder te groeien. Ik ben erg enthousiast en vereerd om vanaf april 2024 deel uit te maken van het team van De Kuyper."

De Kuyper's voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dirk-Jan Stoppelenburg, deelt ook zijn gedachten over de overgang van de CEO en verklaart: "We spreken onze diepste waardering uit voor Mark zijn uitzonderlijke leiderschap en onuitwisbare bijdrage. Onder zijn leiding heeft De Kuyper indrukwekkende prestaties geleverd met als resultaat om één van de meest gerespecteerde likeurproducenten ter wereld te worden. Mark laat De Kuyper goed gepositioneerd achter, klaar voor toekomstige groei. We hebben dankzij Mark enorm veel weten te bereiken en daarvoor bedanken we hem. We verwelkomen Leo Evers bij De Kuyper en zijn ervan overtuigd dat zijn schat aan ervaring en strategische visie een belangrijke bijdrage zal leveren aan ons voortdurende succes. Hij heeft een sterke affiniteit met de branche, een fantastische drive en energie, een goed begrip van en ervaring metfamiliebedrijven, bewezen strategische vaardigheden en een persoonlijkheid en leiderschapsstijl die naadloos aansluiten bij wat Mark in de afgelopen jaren voor De Kuyper heeft neergezet. Wij wensen Mark het allerbeste voor de toekomst en heten Leo van harte welkom bij De Kuyper."

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws