Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café

Auteur: Redactie
productnieuws 27 oktober 2023
Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café

Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in de keuken die inspelen op trends tot handige technologieën die inspelen op het personeelstekort; allen interessante toevoegingen voor jouw horecazaak.

Zo puur mogelijk

De biologische room van Arla Pro wordt zo puur mogelijk gemaakt, met zo min mogelijk toevoegingen. Het pure, ongesuikerde product heeft een frisromige smaak en is veelzijdig te gebruiken in zowel warme als koude bereidingen. Hierdoor kiest u niet alleen voor smaak en kwaliteit, maar ook voor een gezonde natuur én dierenwelzijn. Meer productinformatie, ervaringen van chefs en verkrijgbaarheid vind je via deze link

Unieke gefermenteerde producten

Aard’g heeft het geheim van suikervrije, gezonde en natuurlijk gefermenteerde voeding ontrafeld. Door de natuurlijke wetten te volgen in hun traditionele fermentatieproces, heeft het bedrijf unieke producten ontwikkeld die rijk zijn aan nuttige bacteriën, gisten en zuren. De producten worden op diverse sociale werkplaatsen met de hand verwerkt om de kwaliteit te waarborgen. U kunt de smaak en gezondheidsvoordelen van Aard’g zelf ontdekken en kiezen uit een scala aan pakketten, abonnementen en losse producten.

vandeStreek Bier brouwt vanaf nu ook biologisch

vandeStreek Bier zet een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. Op 18 oktober brouwde de brouwerij haar allereerste batch Biologisch Pilsener. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal voor de brouwerij en symboliseert haar inzet voor milieuvriendelijke en hoogwaardige bieren. De Pilsener van vandeStreek, dat overigens glutenvrij is, is een helder, doordrinkbaar bier. 

Hoge energie-efficiëntie

Liebherr Appliances presenteert een hoogwaardig assortiment professionele producten en oplossingen dat perfect aansluit bij de specifieke behoeften van gebruikers in de horeca. Het assortiment onderscheidt zich door zijn uitstekende duurzaamheid en totale eigendomskosten van de producten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoogste energie-efficiëntie, maximale prestaties en betrouwbaarheid. Ontdek de nieuwste producten voor gastronomie, hotels, catering, drankkoeling, wijnpresentatie, diepvriesproducten en ijs op de website.

Bistroo lanceert nieuw portaal

Bistroo is een alles-in-één oplossing voor restaurants om hun online winkel te runnen. Het bedrijf introduceert de ‘Merchant Self-Onboarding Portal’, die een belangrijke stap markeert naar een ‘multi-channel onboardingproces’. Dit nieuwe portaal vereenvoudigt de overgang van het meer traditionele, arbeidsintensieve onboarding, naar een gestroomlijnd, online gedreven proces. Bistroo stelt restaurants in staat hun maaltijden direct aan hun klanten aan te bieden, tegen lagere kosten dan gebruikelijk. Sinds hun lancering in 2021 zijn er meer dan 55.000 bestellingen geplaatst via het platform. 

Uniek en elegant

De nieuwe Tecesquare wc-bedieningsplaat van cortenstaal heeft een industriële matte roestlook. Het oppervlak is met de hand afgewerkt, waardoor elke bedieningsplaat een uniek karakter heeft. Het front blijft mooi en vrij van vingerafdrukken dankzij de anti-vingerafdrukafwerking. De serie TECEsquare is verder uitgebreid met modellen van nikkel, met een elegante en geborstelde structuur, en gesatineerd glas. SPOTLIGHT.TECE.COM

Witte Groenten

Koppert Cress introduceert de nieuwe categorie ‘Witte groenten’. De witte groenten worden geteeld in speciaal ontwikkelde donkere kamers met een hoge luchtvochtigheid en in het water. Van de basiswortel  of -knol, mits geschikt, groeien eetbare scheuten. De deelcollectie gaat van start met twee bijzondere producten: de nieuwe Morar Shoots, met een prikkelende mierikswortelsmaak, en de langverwachte terugkeer van de Sweet Peeper, de zoete aardappel. 

3D-chocoladeprinter

Het is buiten inmiddels herfst, het perfecte seizoen voor chocolade. De Procusini mini is een ideaal instapmodel in de wereld van 3D-chocoladeprinten. Met deze machine hebben professionals de vrijheid om hun eigen chocolade gebruiken, waarbij temperatuur en snelheid naar eigen wens ingesteld kunnen worden. Als alternatief kunnen gebruikers ook kiezen voor ‘Procusini mini 3D Choco Refills’ met standaardinstellingen, zodat ze direct met succes aan de slag kunnen gaan. 

ecoSpirits voor Benelux

ecoSpirits heeft Koninklijke De Kuyper benoemd als Licensed Operator. De producent van cocktaillikeuren wordt daarmee de nieuwe Licensed Operator voor ecoSpirits Benelux en zal in eerste instantie ‘closed-loop’ gedistilleerd introduceren op de Nederlandse markt. Een selectie gedistilleerde dranken en likeurmerken van De Kuyper is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in hervulbare ecoTote’s, waarmee de hoeveelheid verpakkingsafval in de distributieketen sterk wordt verminderd. 

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws