Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...
Twee recente onderzoeken uitgevoerd door afgestudeerden van Hotelschool The Hague werpen nieuw licht op de diepgaande veranderingen binnen de Amsterda...
Midden in Alkmaar staat het Waaggebouw. Het is het eeuwenoude episch centrum van de Hollandse kaashandel én het onderdak van het Alkmaars Kaasd...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...
Op 4 april 2024 wordt het vernieuwde streekbier Heuvelrug Blond gelanceerd door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery. Tijdens het evenem...
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Henk Westbroek (72), zijn vrouw Julia Harris, zijn dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera hebben café-restaurant Nola op de M...
Voor horecaondernemers, medewerkers en gasten is een veilig en gastvrij uitgaansklimaat belangrijk. Om dit te waarborgen en ongewenst gedrag te vermin...
Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...
Ondernemen in Maastricht. Bastiaan Bronkhorst werd in april vorig jaar benoemd tot algemeen directeur van Stadsbrouwerij Maastricht, met als doel de g...
Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitch...
Het initiatiefvoorstel van de PvdA in Amsterdam om de Amsterdamse bruine kroeg te beschermen, is donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Vo...
Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier uitgaat, zorgt de horeca voor een gastvrije sfeer. Je wilt graag zien dat iedereen het naar zijn zin heef...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van...
We vergeten met z’n allen nogal eens te genieten van alles wat we binnen handbereik hebben. Voor het prachtige landschap gaan we naar Frankrijk,...
Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Met de ingebruikname van een nieuw brouwhuis is vandaag een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Brand Brouwerij in Wijlre. De nieu...
De nieuwste uitgave van De CaféKrant met als thema ‘Betalen’ is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een ed...
Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
Op de metrostations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam kunnen reizigers binnenkort bij healthy fastfoodpoint's een gezonde maa...
Ondernemen in Venlo. Conny Hermkes (58) ging het avontuur zeven jaar geleden aan. In een authentiek pand uit 1800 in Venlo startte ze haar eigen...
De jonge ondernemer Ramez Ramzy (29) is bezig met een heuse overnamegolf in Amsterdam. In samenspraak met de gemeente Amsterdam zet de Ramzy Group in...
De Amsterdamse ondernemer Ramez Ramzy (29) gaat de skylounge op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel, het voormalige QO Hotel in Amsterdam-Oost,...
De horeca heeft op dit moment te maken met flinke kostenstijgingen voor energie, inkoop, huur en personeel. Naar verwachting zullen de prijzen bij res...
Nu de herfst volop is losgebarsten, staan de terrasverwarmers weer op aan. Hierdoor kunnen gasten alsnog buiten droog, warm en knus genieten van een b...
Drinkt een Nederlander een ‘bakkie pleur’ buiten de deur, dan kost dat gemiddeld 2,62 euro. Dit is een stijging van 40 procent ...
Het WK-voetbal wordt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in de winter gehouden. Geen volle pleinen met hossende Oranjefans, maar volgepakte caf...
Ondernemen in Den Bosch. Bart Brugman (34) was tien jaar werkzaam bij Proeflokaal ’t Paultje in Den Bosch, toen hij plotseling begin april het n...
Ondernemen in Amsterdam. Café ’t Mandje is weer open. Op de iconische plek aan de Zeedijk in Amsterdam waar sinds 1927 iedereen welkom is...
De meteorologische zomer liep op 31 augustus op z'n einde. Maar van een abrupt einde van de zomer is niets te merken. September is de maand van ...
Op vrijdag 2 september 2022 laat Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt het haar eerste gasten op het eiland. Het historische f...
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Horecaondernemers zijn nog volop aan het herstellen van de coronacrisis en de volgende crisis dient zich alweer aan. Naast veel leed voor de mensen in...
Op 27 april is het eindelijk weer zover: Koningsdag. Na twee jaar zonder grote vieringen vanwege de coronamaatregelen, mogen we nu weer genieten van e...