Ondernemer Ramez Ramzy neemt twee Amsterdamse cafés over

Auteur: Redactie
Ondernemen Opening 28 december 2022
Ondernemer Ramez Ramzy neemt twee Amsterdamse cafés over

De jonge ondernemer Ramez Ramzy (29) is bezig met een heuse overnamegolf in Amsterdam. In samenspraak met de gemeente Amsterdam zet de Ramzy Group in op het aantrekken van hoogwaardig toerisme en recentelijk werd de overname van de voormalige skylounge-bar van het Ruby-Emma hotel bekend gemaakt. Nu kondigt de Ramzy Group de overname van de historische en bekende cafés ‘De Bekeerde Suster’ en ‘De Zotte’ aan.

Met de overname van deze bekende Amsterdamse cafés laat de Ramzy Group zien niet alleen oog te hebben voor toeristische bezoekers in het midden- en hogere segment. Juist ook het waarborgen van een leefbare aantrekkelijke binnenstad is een belangrijke pijler in het ondernemerschap van de Ramzy Group: "De lokale Amsterdammer maakt de stad, en daarom moet het aanbod gewaarborgd blijven."                   

Cafés met een geschiedenis

Het in de Jordaan gevestigde ‘De Zotte’ blijft een sfeervol bruin Amsterdams café, waar dagelijks van een breed en gevarieerd aanbod Belgische bieren genoten kan worden. Het pand waar deze bekende tapperij in huist werd rond 1905 opgetrokken. Op de barkrukken nestelen vooral Amsterdammers om te genieten van hoogwaardige kwaliteitsbieren.

‘Proeflokaal De Bekeerde Suster’ waarborgt de Amsterdamse ‘brouwcultuur’ waar dan ook Amsterdamse bieren gebrouwen blijven worden. De naam verwijst naar een middeleeuws klooster dat ongehuwde vrouwen opving. Dat klooster stond op exact dezelfde plaats: hartje centrum, aan de Kloveniersburgwal, vlakbij De Waag op de Nieuwmarkt. Twee cafés met een geschiedenis. Ramzy is zich bewust van die historie en wil juist dat het karakter behouden blijft. Voor de stad, zijn stadsgenoten en voor eenieder die op bezoek komt.
 
Ramez Ramzy geeft aan: “Deze twee overnames zijn goed voor Amsterdam en haar bewoners. Maar we willen ook als Amsterdams bedrijf het karakter van het historische Amsterdam behouden en het aanbod voor de lokale Amsterdammer waarborgen. Hiermee helpen we mee de buurt gezellig en leefbaar te houden. De voorlaatste overname van de Sky Lounge helpt in de uitvoering van het gemeentebeleid om hoogwaardige toeristen aan te trekken en deze te verspreiden buiten het centrum van Amsterdam om op deze manier de druk op de binnenstad te verminderen.‘’ 

Geschiedenis Ramzy Group 

Dertig jaar geleden begon de vader van Ramez Ramzy met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een snackbar nabij het Rembrandtplein. Drie decennia later is de Ramzy Group door slim ondernemen uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca, hospitality en vastgoed branche. De Ramzy Group organisatie maakt momenteel in hoog tempo een gezonde expansie door. De coronacrisis creëerde kansen en het team en bedrijf van de Ramzy Group kunnen deze kansen verzilveren dankzij hun ervaren en getalenteerde managementteam en sterke financiële positie. De Ramzy Group onderscheidt zich door samen te werken met de gemeente Amsterdam als het gaat om het Amsterdamse imago en de stappen die gezet moeten worden omtrent massatoerisme. Ramzy: “Daar gaan wij mee door. We blijven overleggen met de gemeente Amsterdam om de hoofdstedelijke uitdagingen gezamenlijk te lijf te gaan. En samen de stad een beetje mooier, leuker en zelfs gezonder te maken. Begin 2023 staat daarover nog meer nieuws ingepland.”

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws