Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond

Auteur: redactie
Bier Branded Content 19 maart 2024
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond

Op 4 april 2024 wordt het vernieuwde streekbier Heuvelrug Blond gelanceerd door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery. Tijdens het evenement wordt de samenwerking toegelicht en geproost op de bescherming van de natuur.

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery hebben samen een streekbier met uitsluitend biologische ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige twist door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug.

Een gedeelte van de opbrengst van het bier gaat naar het Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug voor de bescherming van natuur, landschap en cultureel historisch erfgoed.

De samenwerking

Bird Brewery opende in december de deuren van proeflokaal House of Bird in Kwintelooijen op de Utrechtse Heuvelrug. Naast het brouwen van kwaliteitsbieren, zet de brouwerij zich al lange tijd in voor een groenere wereld. “We zijn dan ook enorm enthousiast om samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een bier te brouwen en zo de bescherming van de Heuvelrug te steunen”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Ralph van Bemmel.

De Utrechtse Heuvelrug is een eeuwenoud gebied dat door haar ligging en schoonheid een plek is waar mensen graag tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om dit unieke gebied te beschermen en te behouden is de stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug opgericht. “We vinden het mooi om de handen ineen te slaan en samen te proosten op dit fantastische gebied”, vertelt directeur Gijs de Kruif.

Officiële lancering op 4 april

Het Heuvelrug Blond wordt officieel gelanceerd op 4 april om 16.00 uur bij House of Bird Kwintelooijen. Tijdens het evenement wordt de samenwerking toegelicht en volgt er een gezamenlijke proost op een mooie toekomst.

Het bier is medio maart  te verkrijgen in verschillende horecazaken, delicatessenwinkels, slijterijen op de Heuvelrug en natuurlijk zal 1 van de 18 taps in House of Bird Kwintelooijen gereserveerd zijn voor dit unieke streekbier.

Over Bird Brewery en NP Utrechtse Heuvelrug

Bird Brewery is, naast brouwer van kwaliteitsbieren, ook initiatiefnemer voor een groenere wereld. Zo heeft de Nederlandse brouwerij al meer dan 130.000 bomen geplant, miljoenen liters drinkwater gedoneerd en kocht het afgelopen jaar via samenwerkingen een stuk grond aan ter bescherming van de donkere incakolibrie en financierde de brouwerij een trashbarrier op Bali.

De stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is ruim twintig jaar geleden opgericht. Ze zorgt samen met eigenaren van natuurterreinen, de provincie Utrecht en aangesloten gemeenten in de regio dat de natuur op de Heuvelrug behouden blijft.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws