Je hebt gezocht op: feest

Koreman's Pinocello keert terug na groot succes van vorig jaar
18 november 2024Nieuws

Koreman's Pinocello keert terug na groot succes van vorig jaar

Koreman's, de grootste ambachtelijke cello-producent van Nederland, brengt dit jaar opnieuw de exclusieve Pinocello. Na het grote succes van vorig jaa...

Cocktailbar Behind Bars krijgt nieuwe eigenaren dankzij crowdfunding
13 november 2024Nieuws

Cocktailbar Behind Bars krijgt nieuwe eigenaren dankzij crowdfunding

Behind Bars, de cocktailbar op de Hamburgerstraat in Utrecht, wordt dankzij een crowdfunding overgenomen door nieuwe eigenaren die het omtoveren tot c...

Nederlandse spirits-merk Rooster & Wolf lanceert Fine Rum
29 oktober 2024Nieuws

Nederlandse spirits-merk Rooster & Wolf lanceert Fine Rum

Tien jaar na de lancering van hun Fine Brandy, lanceert het eigenzinnige Nederlandse spirits-merk Rooster & Wolf nu een Fine Rum. Oprichter Rick v...

Vers van de pers: download nu de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2025 voor jouw café
29 oktober 2024Nieuws

Vers van de pers: download nu de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2025 voor jouw café

2025 staat voor de deur! Hét perfecte moment om 2024 feestelijk af te sluiten en vooruit te kijken. Om de omzetmogelijkheden voor komend jaar o...

Brouwerij ‘t IJ: “Een groots jubileum verdient een iconisch bier”
24 oktober 2024Nieuws

Brouwerij ‘t IJ: “Een groots jubileum verdient een iconisch bier”

Ter ere van Amsterdam's 750-jarig bestaan lanceert Brouwerij 't IJ een speciale variant van hun iconische IJwit genaamd: Mokums Overdreven IJwit. Verl...

Two Chefs Brewing promoot op ingenieuze wijze tijdens Amsterdam Dance Event
15 oktober 2024Nieuws

Two Chefs Brewing promoot op ingenieuze wijze tijdens Amsterdam Dance Event

De mysterieuze posters met de tekst 'Looking for quality pils?' met een grote QR-code zijn overal in Amsterdam te vinden. Wie de code scant, belandt i...

Kerst in zicht: Gastropub Dutch Dukes trapt af met eerste kerstborrel 2024
10 oktober 2024Nieuws

Kerst in zicht: Gastropub Dutch Dukes trapt af met eerste kerstborrel 2024

De bladeren vallen nog van de bomen en pompoenen staan op de stoep, maar bij Dutch Dukes hangt de geur van dennen en kerstkransjes al in de lucht. Op...

December heeft drie speciale dagen voor café’s
1 oktober 2024Nieuws

December heeft drie speciale dagen voor café’s

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Brouwerij De Brabandere viert 130ste verjaardag
11 september 2024Nieuws

Brouwerij De Brabandere viert 130ste verjaardag

Brouwerij De Brabandere lanceert een nieuw bier, Petrus Infinitum, ter gelegenheid van de 130ste verjaardag van de brouwerij. Petrus Infinitum is een...

November heeft drie speciale dagen voor cafés
1 september 2024Nieuws

November heeft drie speciale dagen voor cafés

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”
29 augustus 2024Nieuws

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”

Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...

Utrecht lanceert nieuwe editie stadsbier Pint Maarten
28 augustus 2024Nieuws

Utrecht lanceert nieuwe editie stadsbier Pint Maarten

Het exclusieve stadsbier Pint Maarten is terug! Op zaterdag 7 september wordt de nieuwe editie feestelijk gelanceerd tijdens de opening van het UITfee...

Deze drie speciale dagen brengt oktober voor jouw café
1 augustus 2024Nieuws

Deze drie speciale dagen brengt oktober voor jouw café

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

Brouwwereld: bieren van De Halve Maan stromen kilometers door Brugge
11 juli 2024Nieuws

Brouwwereld: bieren van De Halve Maan stromen kilometers door Brugge

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha krijgt uitstel van betaling
11 juli 2024Nieuws

Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha krijgt uitstel van betaling

Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha heeft afgelopen week een voorlopig uitstel van betaling ontvangen. Oubaha beheert meer dan twintig cafés e...

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer
4 juli 2024Nieuws

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer

"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café
13 juni 2024Nieuws

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café

Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor cafés
7 juni 2024Nieuws

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor cafés

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Zo neem je op de juiste manier afscheid van jouw medewerker
6 juni 2024Nieuws

Zo neem je op de juiste manier afscheid van jouw medewerker

We kennen inmiddels allemaal het belang van een goed onboardingstraject. Maar op een nette en respectvolle manier afscheid nemen van medewerkers is mi...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
22 mei 2024Nieuws

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?

De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
9 mei 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam
16 april 2024Nieuws

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
27 maart 2024Nieuws

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”

Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding
4 maart 2024Nieuws

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding

De Haarlemse craft bier brouwerij Jopen maakt dit jaar een nieuwe stap, met de lancering van een crowdfunding. Bierliefhebbers en geïnteresseerde...

Extra omzetmomenten voor cafés in mei 2024
1 maart 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in mei 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag
27 februari 2024Nieuws

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag

Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen om de 750ste verjaardag van de stad mede mogelijk te maken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoo...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Extra omzetmomenten voor cafés in april 2024
1 februari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in april 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

SVH onthult winnaar Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester Horeca 2023/2024
11 januari 2024Nieuws

SVH onthult winnaar Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester Horeca 2023/2024

Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitch...

Extra omzetmomenten voor cafés in maart 2024
5 januari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in maart 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

December 2023: Productinnovatie voor jouw café
28 december 2023Nieuws

December 2023: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Column Richard Moerkerk: Charles Dickens aan het bier
21 december 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: Charles Dickens aan het bier

Dit kerstverhaal gaat over twee brouwers. Die twee brouwers komen uit dezelfde familie, het zijn namelijk broer en zus. De zus is de oudste van het st...

Bonnetje voor een Ander - samen de wintermaanden door
20 december 2023Nieuws

Bonnetje voor een Ander - samen de wintermaanden door

In de koude wintermaanden met de feestdagen voor de deur zoeken Amsterdammers elkaar graag op, bijvoorbeeld in de kroeg. Helaas is de warmte en gezell...

Column Janneke Bavelaar: Het weer is op dit moment minder verraderlijk dan onze overheid
14 december 2023Nieuws

Column Janneke Bavelaar: Het weer is op dit moment minder verraderlijk dan onze overheid

Op de valreep van dit jaar toch nog een poging om jullie mee te nemen in wat er reilt en zeilt in onze prachtige onderneming. Want dat is ook meteen d...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Convenant Preventie Gehoorschade ondertekend
6 december 2023Nieuws

Convenant Preventie Gehoorschade ondertekend

Op 6 december heeft KHN-voorzitter Marijke Vuik het 4de Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek ondertekend namens de horeca. Een belangr...