Je hebt gezocht op: bockbier

Jopen brouwt voor derde jaar op rij het lekkerste Bokbier van Nederland
17 oktober 2024Nieuws

Jopen brouwt voor derde jaar op rij het lekkerste Bokbier van Nederland

Jopen Bier heeft voor het derde jaar op rij de prijs voor het lekkerste Bokbier van Nederland in ontvangst mogen nemen. Op zaterdag 12 oktober 2024 is...

Oldtimers en Frontaal Brewing Company droppen verrassend bier
5 september 2024Nieuws

Oldtimers en Frontaal Brewing Company droppen verrassend bier

Bierliefhebbers en dropfanaten opgelet! Oldtimers slaat de handen ineen met Frontaal Brewing Company. Samen presenteren ze vol trots hun nieuwe creati...

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding
4 maart 2024Nieuws

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding

De Haarlemse craft bier brouwerij Jopen maakt dit jaar een nieuwe stap, met de lancering van een crowdfunding. Bierliefhebbers en geïnteresseerde...

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken
26 februari 2024Nieuws

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Column Richard Moerkerk: Niet eens met rum
25 oktober 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: Niet eens met rum

Mijn oom heeft jarenlang bij de marine gewerkt. In de jaren zeventig en tachtig voer hij op een onderzeeër, de duikboot die nu te bezichtigen is...

Jopen Bokbier twee jaar op rij Lekkerste Bockbier van Nederland
20 oktober 2023Nieuws

Jopen Bokbier twee jaar op rij Lekkerste Bockbier van Nederland

Het Bokbier van craft bier brouwerij Jopen uit Haarlem is voor het tweede jaar op rij verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Bij de verkie...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Column Richard Moerkerk: Mensen zijn smaakmakers
25 september 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: Mensen zijn smaakmakers

De “r” zit weer in de maand, het is weer tijd voor tradities. En voor mosselen! Van oudsher althans, want tegenwoordig begint het mosselse...

Themamaand Bier: Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
21 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
14 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Column Richard Moerkerk: Bier op reis
23 augustus 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: Bier op reis

Op vakantie in de Ardennen. Een actieve vakantie, daarom is juist deze bestemming uitgekozen. En actief, dat houdt niet alleen een brouwerijbezoek in,...

Column Richard Moerkerk: Het rookt in Amsterdam
18 juli 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: Het rookt in Amsterdam

We vergeten met z’n allen nogal eens te genieten van alles wat we binnen handbereik hebben. Voor het prachtige landschap gaan we naar Frankrijk,...

Hertog Jan lanceert nieuw bier met tijd als hoofdingrediënt
5 juni 2023Nieuws

Hertog Jan lanceert nieuw bier met tijd als hoofdingrediënt

Hertog Jan introduceert vandaag een nieuw, premium bier. Met de Grand Pilsener brengt de Limburgse brouwerij voor het eerst op grote schaal een nieuwe...

De CaféKrant jaaroverzicht 2022
16 december 2022Nieuws

De CaféKrant jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Column Richard Moerkerk: Hopen dat je de goede kant op valt
22 november 2022Nieuws

Column Richard Moerkerk: Hopen dat je de goede kant op valt

De herfst is culinair gezien één van de mooiste seizoenen. Nou ja… natuurlijk heeft elk seizoen zijn eigen culinaire hoogtepunten...

Column: Nieuwe lading horecatijgers
25 oktober 2022Nieuws

Column: Nieuwe lading horecatijgers

Ohw, de herfst is tocht wel de meest prachtige tijd voor een zaak zoals de onze vind ik. Alle mooie dingen komen bij elkaar. Buiten de prachtigste kle...

Jopen 4-granen Bok en Opgebokt zijn Lekkerste Bockbier van Nederland
17 oktober 2022Nieuws

Jopen 4-granen Bok en Opgebokt zijn Lekkerste Bockbier van Nederland

Zaterdag 15 oktober was de 20e verkiezing van Het Lekkerste Bockbier van Nederland bij brouwerij Two Chefs Brewing in Amsterdam. Bijna 200 proevers ui...

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst
8 september 2022Nieuws

Zo haal je meer omzet uit de feestdagen in de herfst

De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet
5 september 2022Nieuws

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet

De meteorologische zomer liep op 31 augustus op z'n einde. Maar van een abrupt einde van de zomer is niets te merken. September is de maand van &#...

Effectief vooraadbeheer; zo werkt het
2 juni 2022Nieuws

Effectief vooraadbeheer; zo werkt het

Een solide en vooruitstrevend voorraadbeheer zorgt voor rust in de organisatie en bespaart tijd en geld. Nu de marges onder druk komen te staan vanweg...

Het Lentebock Festival in Utrecht komt eraan
23 februari 2022Nieuws

Het Lentebock Festival in Utrecht komt eraan

Bockbierliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen, want het Lentebock Festival Utrecht kan gewoon doorgaan! Vanwege de aangekondigde versoe...

De Bierfabriek viert 10-jarig bestaan met speciaal jubileumbier
8 oktober 2021Nieuws

De Bierfabriek viert 10-jarig bestaan met speciaal jubileumbier

De Bierfabriek, het horecaconcept dat als eerste in Nederland een combinatie van bierbrouwerij en restaurant met welbekende taptafels introduceerde, b...

Dit zijn de beste bier en viscombinaties
23 september 2021Nieuws

Dit zijn de beste bier en viscombinaties

Uit onderzoek van de Nederlandse Brouwers blijkt dat speciaalbier nog altijd stijgt in populariteit. Er lijkt geen einde te komen aan de opmars en het...

Het herfstterras in de horeca: tips en valkuilen
27 augustus 2021Nieuws

Het herfstterras in de horeca: tips en valkuilen

Een echte zomer is de zomer van 2021 voor de horeca niet geweest. Terrasinkomsten bleven vanwege het matige weer achter. September is de maand van ...

Column: haat en liefde
17 augustus 2021Nieuws

Column: haat en liefde

Om bier te kunnen brouwen heb je mout nodig. Mout is graan dat ontkiemd en daarna gedroogd is. Van verschillende soorten graan kunnen verschillende so...

Het trauma van het citroentje in het witbier
15 februari 2021Nieuws

Het trauma van het citroentje in het witbier

De sneeuw en ijspret van afgelopen week deed nogal wat stof opwaaien. De drukte op de heuvels en plassen zijn een doorn in het oog voor onze horeca. S...

Column Richard Moerkerk: Blik op vooruit
17 november 2020Nieuws

Column Richard Moerkerk: Blik op vooruit

Bier is altijd al divers en multi-inzetbaar geweest. Alleen waren we dat ten tijde van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw even vergeten....

Alles heeft een einde en een worst wel twee
20 oktober 2020Nieuws

Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er...

Column Richard Moerkerk: Lager hoger op de ladder
20 juli 2020Nieuws

Column Richard Moerkerk: Lager hoger op de ladder

De titel van deze column heeft wel wat weg van het grapje over de twee rechters die naast elkaar zitten; is de linker dan ook een rechter? Natuurlijk...

Alcoholvrij: Deze bieren zijn (on)geschikt
28 februari 2020Nieuws

Alcoholvrij: Deze bieren zijn (on)geschikt

Alcoholvrij bier is verankerd in het Nederlandse horecalandschap. De vereniging van Nederlandse Brouwers publiceerde eind februari dat de consumptie v...

Nederlands Bockbier uniek in de wereld
7 november 2019Nieuws

Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerli...

Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend
7 december 2018Nieuws

Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens in Amsterdam, zijn door de jury...

Dit is het lekkerste bockbier van Nederland
22 oktober 2018Nieuws

Dit is het lekkerste bockbier van Nederland

Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werd...

Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan
13 september 2018Nieuws

Nederlandse brouwers kondigen bockbierseizoen aan

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start v...

65 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge
5 april 2018Nieuws

65 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge

Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 67 Nederlandse brouwerijen hebbe...

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker
3 april 2018Nieuws

Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een...

Haagse cafés brengen brouwers samen op herfstbierfestival
12 oktober 2017Nieuws

Haagse cafés brengen brouwers samen op herfstbierfestival

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober slaan Rootz, de Boterwaag, Hoender en Hop, September en de Zwarte Ruiter de handen ineen voor een groot herfstbierfe...

300 cafés openen op bijzondere wijze het bockbierseizoen
2 oktober 2017Nieuws

300 cafés openen op bijzondere wijze het bockbierseizoen

De toppen van de bomen kleuren donkerrood en het weer begint nu echt te veranderen. Nederland kan zich opmaken voor de warme, robuuste smaak van de he...

Bierbeleving met vintage bockbier
20 september 2017Nieuws

Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart...

Wat zet je op de bierkaart?
12 april 2017Nieuws

Wat zet je op de bierkaart?

Het aanbod aan speciaal bier explodeert. Nederlands bier is daarvan het meest geliefd, maar daarbinnen heb je de keuze uit het aanbod van meer dan 400...