Jopen Bokbier twee jaar op rij Lekkerste Bockbier van Nederland

Auteur: Redactie
Awards 20 oktober 2023
Jopen Bokbier twee jaar op rij Lekkerste Bockbier van Nederland

Het Bokbier van craft bier brouwerij Jopen uit Haarlem is voor het tweede jaar op rij verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Bij de verkiezing hebben zo'n 160 proevers 52 bockbieren geproefd en beoordeeld op smaak, in twee categorieën. In de categorie Standaard Bockbier (<7 procent) werd het Jopen Bokbier als lekkerste beoordeeld.

Het Jopen Bokbier is uniek omdat het is gebrouwen met vier verschillende granen. Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is geroosterde roggemout toegevoegd. Dit geef het smaakvolle bier volle, geroosterde en fruitige tonen die in veel andere bockbieren niet aanwezig zijn. De gebrande bitterheid doet denken aan pure chocolade en rood fruit.

Het Lekkerste Bockbier van Nederland

Sinds 2001 wordt er door de organisatie 'Het Lekkerste Bockbier van Nederland' een blindproeverij georganiseerd om te bepalen wat dat jaar het lekkerste bockbier van Nederland is. Dit jaar proefden zo'n 160 liefhebbers 52 verschillende bockbieren in twee categorieën; Standaard Bockbier (onder de 7 procent alcohol) en Zwaar Bockbier (boven de 7 procent). In de categorie Standaard Bockbier is Jopen Bokbier net als vorig jaar de winnaar.

"Het was al fantastisch om vorig jaar te winnen", aldus Michel Ordeman, oprichter van Brouwerij Jopen. "Maar om twee jaar op rij tot lekkerste te worden verkozen is al helemaal geweldig en een enorm compliment voor ons hele brouwteam."

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws