Je hebt gezocht op: Pubquiz
Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”
Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...

4 jaar geleden in De CaféKrant: huiskamerkroeg Glas in Lood, Deventer
De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een int...

Juni-editie De CaféKrant: boordevol interviews en achtergrondinformatie
Deze week valt de juni-editie van De CaféKrant bij de Nederlandse cafés op de mat. In deze uitgave bezoeken we Eetcafé van Milten...

Pascal Ninaber (Upbeatles): ''Online pubquizzen zijn een enorm succes''
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

Café Ons Plein overleeft dankzij crowdfunding: "Wat een warmte van al die mensen"
Marcel Korver is eigenaar van dorpscafé Ons Plein in Heemskerk. Net als alle andere café-eigenaren heeft hij grote moeite om de crisis h...

Column Richard Moerkerk: Hoezo bierTJE?
Voor een item over bier op een website werd ik gevraagd naar wat -volgens mij- het meest onderschatte bier is. Toen het stuk gepubliceerd werd stond e...
![Tips voor caféondernemers: zo ga je de coronacrisis te lijf [liveblog]](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/24365/1584441661-5278-34404_100x100_fit.jpg)
Tips voor caféondernemers: zo ga je de coronacrisis te lijf [liveblog]
Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Doo...
Plantaardig eten en lekker bier: bij Oproer Brouwerij vind je het
Een gezellige plek waar je milieubewust kunt eten onder het genot van een biertje. Dat is Oproer Brouwerij in Utrecht. Toen de twee bierbrouwers Mark...

Café de Twee Wezen: ondernemen zonder ondernemersachtergrond
Op 1 januari 2001 nam Erwin Rotteveel (50) Café de Twee Wezen in Sassenheim over. Toen hij het café overnam had hij nog geen ondernemers...

Kansspelautomaten in het café; een korte uitleg
Liever reguleren dan verbieden. Dat is in een notendop wat de wetgever al sinds het begin van de twintigste eeuw moet hebben gedacht over kansspelen....

Interview: Gebrouwen door Vrouwen BAR Amsterdam
In de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam vind je de unieke Gebrouwen door Vrouwen BAR. Voor wie Gebrouwen door Vrouwen nog niet kent: Gebrouwen door...
11 tips voor het organiseren van een uitverkochte pubquiz
De pubquiz is enorm populair in Nederland. Veel cafés zijn elke maand verzekerd van een pubquiz-avond met een uitverkocht café. We hebbe...

De Week van het Nederlandse Bier is weer in aantocht
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere da...

Week van het Nederlandse Bier is in aantocht
De 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier is in aantocht. Van 16 t/m 26 mei kunnen bierliefhebbers door heel Nederland kennismaken met de verr...
Interview: Bierderij Waterland is brouwerij en café in één
Geen café zit zo vast aan een biermerk en is tegelijkertijd zo vrij als een brouwcafé. Bierderij Waterland tapt zelfgebrouwen bier uit b...

Bier van eigen bodem populairder dan ooit
Tienduizenden bierliefhebbers genoten van Nederland als bierland tijdens de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tien dagen lang kon men de...

Grootste Bier Pubquiz op 29 mei
Op dinsdagavond 29 mei testen bierliefhebbers door heel Nederland hun bierkennis tijdens de ‘Week NL Bier Pubquiz’. Tientallen café...

Week van het Nederlandse Bier viert Nederlandse biercultuur
In heel Nederland worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten georganiseerd door onder meer horecagelegenheden en brouwer...

Column: het echte probleem zit in de bierprijs
Het aantal Nederlandse horecavestigingen steeg in 2017 naar 41.000. Bovendien steeg de omzet naar 20,5 miljard euro. Goed nieuws, zo lijkt het. Niets...

Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz
Huiselijkheid, sterke drank, spellen en muziek. Dat zijn de vier pijlers waar de Deventer huiskamerkroeg Glas in Lood op rust. Anderhalf jaa...
Populairder dan ooit: de pubquiz
Een pubquiz is een quiz die eenmaal per week of maand in een pub of café wordt gehouden en het fenomeen is populairder dan ooit! De kandid...

Culinair evenement in Alkmaar steunt goede doelen
JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, pakt flink uit om de 25ste editie van het evenement van extra glans te voorzien. Niet...

'Ambtenarij en ondernemerschap botsen weleens'
Wanneer je Kampen binnenrijdt, is de prachtige stadsbrug het eerste wat je ziet. Naast deze magistrale brug wordt de aandacht direct getrokken door ee...

Lik over je kale hoofd
In deze nieuwe column vertel ik vanaf nu regelmatig over mijn ervaringen in de caféwereld. Vrijwel wekelijks kom ik over de vloer bij verschillende c...

Interview: Robbert Roggenband
Al in 1873 was er een herberg gevestigd. Bier schenken is dus een oude traditie in dit pand aan de haven in Zierikzee. De Gekroonde Suikerbiet is een...
Interview: Maik van Heerd
“Een sfeervol bruin café met een rijk assortiment mooie bieren en fantastische whisky’s.” Zo omschrijft eigenaar Maik van Hee...

Bier blijft favoriet
Je zou het niet zeggen als je na een voetbalwedstrijd een voetbalcafé binnenstapt, maar de bierconsumptie in Nederland loopt ieder jaar iets te...