Per 1 september 2023 wordt de sleutel van Grand Café en Boetiekhotel De Verééniging overgedragen aan Van Berkel Hospitality. Na e...
Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Ondernemen in Breda. Koos Hartman (51) begon met de winkel en groothandel ‘Het Bierhuis’ in Breda. Sinds kort is Café de Cnaupe toe...
Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...
Werken bij ons is gelukkig nog een feestje. En dat moet zeker zo blijven, maar ook wij zien uiteraard dat er steeds meer stress wordt ervaren. Bij ons...
Restaurant Company Europe (RCE) opent binnenkort horecaformule Beers & Barrels op een toplocatie op het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit...
De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSI...
De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...
Cafés, restaurants en discotheken in voormalige loodsen: horecatenten op onverwachte locaties zijn erg in trek. De NDSM-werf in Amsterdam Noord...
De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een int...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...
De keuken is het hart van iedere horecazaak. Het epicentrum waar alle processen samenkomen. De verbouwing van de keuken is dan ook een intensief traje...
In Lioessens, in de kop van Friesland, vind je een typisch dorpscafé: 'De Bûnte Bok'. Een plek die de gemeenschap verbindt,...
In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen b...
Feestcafés staan, net als nachtclubs en discotheken, achter in de rij wat betreft heropening vanwege de coronamaatregelen. Wat doe je dan in co...
Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein val...
Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...
Het is weer zover. Het lijstje waarvan je wist dat het zou komen is er! Deze tien artikelen werden in 2019 het meest gelezen door de bezoekers van de...
Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden. De Hoge Raad heeft dit vrijdag bepaald. De nu nog aanw...
Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachti...
Wijnmakers hadden niets te klagen in 2018, het was een prachtjaar. De wijnprijs zal hierdoor omlaag gaan in Spanje en Italië, zo lezen we op NU.n...
Waar geknoopte kleedjes op tafel liggen, waar de foto’s van overleden eigenaars en gasten de wanden sieren, waar de chips en bitterballen nog gr...
Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook...
Apparatuur, belachelijk duur. Een nieuwe professionele combisteamer kost al snel een slordige 8000 euro. Bedragen die niet elke ondernemer even heeft...
Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de...
Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtm...
Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro d...
Starbucks heeft samen met internationale ontwikkelingsorganisatie Send a Cow gewerkt aan een nieuw project om landbouwgemeenschappen in Rwanda te help...
Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redact...
Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Be...
Dilmah is niet zomaar een theemerk. Het is een merk dat haar kracht ontleent aan haar constante inzet voor kwaliteit en authenticiteit in thee. Thee i...
Café Restaurant Vlaanderen is per 9 januari 2017 verleden tijd. Het restaurant gaat verbouwen en heropent op 2 februari als Grand Café M...
Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept...
Ommel verliest zeer binnenkort zijn enige café. de uitbater wil het café (Eijsbouts) binnenkort verbouwen tot ijssalon, brasserie en B&B. De onderne...
MagnEETcafé in Poortugaal heeft plaats gemaakt voor KEES eten & drinken. Na ruim zes weken verbouwen heeft KEES eten & drinken zijn deuren geopend....
Grand Café Maria op de Mariaplaats in Utrecht gaat over ruim een week flink verbouwen. De zaak gaat helemaal op de schop. Ooit was Maria een van de...
Er kan weer gestemd worden voor de "Beste Hotelbar van Amsterdam.":http://besthotelbar.com/ Voor de vierde keer wordt deze verkiezing georganiseerd. H...
Café Lieve Lust in de Utrechtse Nobelstraat is verkocht. Vanaf oktober wordt de bar omgedoopt tot een soort 'Crazy Piano's' en zal het 'Grand Café...
Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van "In de Doelen":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-doelen-krijgt-nieuwe-horecazaak-17848/ eindeli...