Je hebt gezocht op: verbouwen

De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’
24 juli 2023Nieuws

De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’

Per 1 september 2023 wordt de sleutel van Grand Café en Boetiekhotel De Verééniging overgedragen aan Van Berkel Hospitality. Na e...

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”
26 juni 2023Nieuws

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”

Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
13 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?

In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...

Koos Hartman heeft nu een bierwinkel, groothandel en café
6 maart 2023Nieuws

Koos Hartman heeft nu een bierwinkel, groothandel en café

Ondernemen in Breda. Koos Hartman (51) begon met de winkel en groothandel ‘Het Bierhuis’ in Breda. Sinds kort is Café de Cnaupe toe...

Dit zijn dé alcoholvrije trends voor 2023
31 januari 2023Nieuws

Dit zijn dé alcoholvrije trends voor 2023

Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...

Column: Plan ook tandenpoetstijd in
2 augustus 2022Nieuws

Column: Plan ook tandenpoetstijd in

Werken bij ons is gelukkig nog een feestje. En dat moet zeker zo blijven, maar ook wij zien uiteraard dat er steeds meer stress wordt ervaren. Bij ons...

Horecagroep RCE opent vijfde Beers & Barrels
1 juli 2022Nieuws

Horecagroep RCE opent vijfde Beers & Barrels

Restaurant Company Europe (RCE) opent binnenkort horecaformule Beers & Barrels op een toplocatie op het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit...

Maaltijdbezorging verdubbelt tussen nu en 2030
29 juni 2022Nieuws

Maaltijdbezorging verdubbelt tussen nu en 2030

De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSI...

Vijf tips om energie te besparen in het café
23 juni 2022Nieuws

Vijf tips om energie te besparen in het café

De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...

Van oude loods naar hippe horecatent: mag dat?
9 december 2021Nieuws

Van oude loods naar hippe horecatent: mag dat?

Cafés, restaurants en discotheken in voormalige loodsen: horecatenten op onverwachte locaties zijn erg in trek. De NDSM-werf in Amsterdam Noord...

3 jaar geleden in De CaféKrant: Ruk en Pluk, Amsterdam
2 oktober 2021Nieuws

3 jaar geleden in De CaféKrant: Ruk en Pluk, Amsterdam

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een int...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
14 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

De transitie; van gas naar inductie in het café
15 maart 2021Nieuws

De transitie; van gas naar inductie in het café

De keuken is het hart van iedere horecazaak. Het epicentrum waar alle processen samenkomen. De verbouwing van de keuken is dan ook een intensief traje...

Zes vrienden kochten een café: “Eerst goed isoleren en dan een uitbater zoeken”
4 maart 2021Nieuws

Zes vrienden kochten een café: “Eerst goed isoleren en dan een uitbater zoeken”

In Lioessens, in de kop van Friesland, vind je een typisch dorpscafé: 'De Bûnte Bok'. Een plek die de gemeenschap verbindt,...

Een nieuw grand café openen in coronatijd, waarom niet?
25 februari 2021Nieuws

Een nieuw grand café openen in coronatijd, waarom niet?

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen b...

Dit feestcafé in Zwolle verbouwt tijdens de lockdown: "Kansen zijn er genoeg"
22 februari 2021Nieuws

Dit feestcafé in Zwolle verbouwt tijdens de lockdown: "Kansen zijn er genoeg"

Feestcafés staan, net als nachtclubs en discotheken, achter in de rij wat betreft heropening vanwege de coronamaatregelen. Wat doe je dan in co...

Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca
20 januari 2021Nieuws

Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein val...

Footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de buurt''
3 september 2020Nieuws

Footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de buurt''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...

Top 10 meest gelezen artikelen in 2019
30 december 2019Nieuws

Top 10 meest gelezen artikelen in 2019

Het is weer zover. Het lijstje waarvan je wist dat het zou komen is er! Deze tien artikelen werden in 2019 het meest gelezen door de bezoekers van de...

Rookruimtes in horeca definitief en per direct verboden
27 september 2019Nieuws

Rookruimtes in horeca definitief en per direct verboden

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden. De Hoge Raad heeft dit vrijdag bepaald. De nu nog aanw...

Casper Reinders: "Dit is het ware verhaal achter Jimmy Woo"
4 juli 2019Nieuws

Casper Reinders: "Dit is het ware verhaal achter Jimmy Woo"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachti...

2018 uitzonderlijk wijnjaar
18 februari 2019Nieuws

2018 uitzonderlijk wijnjaar

Wijnmakers hadden niets te klagen in 2018, het was een prachtjaar. De wijnprijs zal hierdoor omlaag gaan in Spanje en Italië, zo lezen we op NU.n...

Interview Ruk en Pluk Amsterdam: "Verbouwen? En al die herinneringen dan?"
5 januari 2019Nieuws

Interview Ruk en Pluk Amsterdam: "Verbouwen? En al die herinneringen dan?"

Waar geknoopte kleedjes op tafel liggen, waar de foto’s van overleden eigenaars en gasten de wanden sieren, waar de chips en bitterballen nog gr...

Oude discotheek wordt lunchroom
11 juli 2018Nieuws

Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook...

Tweedehands horecaspullen veilen: zo gaat het in z'n werk
4 mei 2018Nieuws

Tweedehands horecaspullen veilen: zo gaat het in z'n werk

Apparatuur, belachelijk duur. Een nieuwe professionele combisteamer kost al snel een slordige 8000 euro. Bedragen die niet elke ondernemer even heeft...

Routing: nadenken over elke centimeter
30 maart 2018Nieuws

Routing: nadenken over elke centimeter

Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de...

Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam
14 maart 2018Nieuws

Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtm...

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'
29 januari 2018Nieuws

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro d...

Starbucks doneert 250.000 pond voor boeren in Oost-Afrika
26 juli 2017Nieuws

Starbucks doneert 250.000 pond voor boeren in Oost-Afrika

Starbucks heeft samen met internationale ontwikkelingsorganisatie Send a Cow gewerkt aan een nieuw project om landbouwgemeenschappen in Rwanda te help...

Iets te melden? Laat het ons weten!
24 maart 2017Nieuws

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redact...

11 tips om je zaak te verbouwen
9 maart 2017Nieuws

11 tips om je zaak te verbouwen

Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Be...

Theemerk Dilmah groot succes op Horecava
11 januari 2017Nieuws

Theemerk Dilmah groot succes op Horecava

Dilmah is niet zomaar een theemerk. Het is een merk dat haar kracht ontleent aan haar constante inzet voor kwaliteit en authenticiteit in thee. Thee i...

Café Restaurant Vlaanderen wordt 'Moeke Delft'
27 december 2016Nieuws

Café Restaurant Vlaanderen wordt 'Moeke Delft'

Café Restaurant Vlaanderen is per 9 januari 2017 verleden tijd. Het restaurant gaat verbouwen en heropent op 2 februari als Grand Café M...

Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan
25 oktober 2016Nieuws

Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept...

Café wordt B&B, ijssalon en brasserie
23 mei 2016Nieuws

Café wordt B&B, ijssalon en brasserie

Ommel verliest zeer binnenkort zijn enige café. de uitbater wil het café (Eijsbouts) binnenkort verbouwen tot ijssalon, brasserie en B&B. De onderne...

KEES eten & drinken opent in Poortugaal
20 mei 2016Nieuws

KEES eten & drinken opent in Poortugaal

MagnEETcafé in Poortugaal heeft plaats gemaakt voor KEES eten & drinken. Na ruim zes weken verbouwen heeft KEES eten & drinken zijn deuren geopend....

Grand Café Maria Utrecht op de schop
2 mei 2016Nieuws

Grand Café Maria Utrecht op de schop

Grand Café Maria op de Mariaplaats in Utrecht gaat over ruim een week flink verbouwen. De zaak gaat helemaal op de schop. Ooit was Maria een van de...

Wat is de beste hotelbar in Amsterdam?
10 februari 2016Nieuws

Wat is de beste hotelbar in Amsterdam?

Er kan weer gestemd worden voor de "Beste Hotelbar van Amsterdam.":http://besthotelbar.com/ Voor de vierde keer wordt deze verkiezing georganiseerd. H...

Nieuw Utrechts café voor 'oudere' doelgroep
28 september 2015Nieuws

Nieuw Utrechts café voor 'oudere' doelgroep

Café Lieve Lust in de Utrechtse Nobelstraat is verkocht. Vanaf oktober wordt de bar omgedoopt tot een soort 'Crazy Piano's' en zal het 'Grand Café...

Café-restaurant In de Doelen is geopend
4 september 2015Nieuws

Café-restaurant In de Doelen is geopend

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van "In de Doelen":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-doelen-krijgt-nieuwe-horecazaak-17848/ eindeli...