Je hebt gezocht op: Nederland
Bieraanbod tijdens vierde editie 'Brew@theZoo' in Beekse Bergen groter dan ooit
Het speciaalbierevenement Brew@theZoo keert op 27 en 28 juni terug naar Safaripark Beekse Bergen voor de vierde editie. Dit jaar is het aanbod groter...

Swinkels sluit bekende craftbierbrouwerij De Molen
De bekende craftbierbrouwerij De Molen in Bodegraven is bezig aan zijn laatste maanden. Per 1 oktober sluit moederbedrijf Royal Swinkels namelijk de d...

Horeca Ontwikkel Platform 1 april van start, wat betekent dit voor jou als horecaondernemer?
Op 1 april 2025 gaat het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) van start. HOP is een initiatief van sociale partners Koninklijke Horeca Nederland (KHN), CNV...

's-Hertogenbosch is de 'Horeca Hoofdstad van Nederland 2025'
Smaken verschillen, maar cijfers liegen niet: ’s-Hertogenbosch is dé Horeca Hoofdstad van Nederland! Uit onderzoek van Maxilia, spec...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Belastingaangifte doen als ondernemer? Dit zijn de regels voor aftrekbare zakelijke kosten
Het is weer tijd voor je belastingaangifte. In je aangifte vermeld je de winst uit jouw onderneming. Als je je winst berekent, mag je alleen de zakeli...

Historisch Zeemanshuis in Scheveningen wordt Caipi Café
Het historische Zeemanshuis in Scheveningen krijgt een nieuwe bestemming. Ondernemers Jan Willem Veltman en Tim Conijn, bekend van het Caipi Collectie...

Bird Brewery lanceert eerste special 2025: Robuuste Reiger
Op vrijdag 7 maart lanceert Bird Brewery Robuuste Reiger, een hoppige West Coast IPA (5.9%) en de eerste special van de Bird Vogelcollectie 2025. Het...

CBS: Omzet horeca groeit in vierde kwartaal met bijna 7 procent
De omzet van de horeca groeide in het vierde kwartaal van 2024 met 6,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

In 2025 voor het eerst daling bierbrouwerijen sinds 2010
Op 1 januari 2025 waren er 740 bierbrouwerijen in Nederland. Dit zijn er 40 minder dan begin 2024. Het is de eerste keer sinds 2010 dat er minder brou...

Schiedamse ondernemers willen Rijksmonumentale jeneverstokerij omtoveren tot boutiquehotel
In het Distillers District komt een nieuw boutiquehotel dankzij investeerders in de crowdfunding van Dennis Boer en Marjon Veldman. De twee ondernemer...

HorecaEvenTT: Grand Prix en Roelof van der Laan Trofee van uitzonderlijk hoog niveau
De tweede dag van HorecaEvenTT in Leeuwarden stond volledig in het teken van culinaire excellentie en gastvrijheid. De prestigieuze Grand Prix&nb...

Ravenveld Distilleerderij introduceert een whisky-achtige uit herwonnen koren
De Edese Ravenveld Distilleerderij, gevestigd in het hart van Nederland, presenteert vol trots haar nieuwste creatie: Koren Pracht. Deze premium gedis...

Een dag vol culinaire klasse op HorecaEvenTT in Leeuwarden
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop – en wat een succes was het! De beursvloer bruiste van activiteit...

Maarten Willemsen: “Ons digitale kookboek bevat ruim 2.400 items”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Ontdek de nieuwste noviteiten van HorecaEvenTT 2025!
Van 10 tot en met 12 februari 2025 vindt de 17e editie van HorecaEvenTT plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden...
Brouwwereld: bieren van De Halve Maan stromen kilometers door Brugge
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aan...

Gronings biermerk Folkingebrew breidt uit met eigen taproom en brouwerij
Folkingebrew, een Gronings biermerk, is een crowdfunding begonnen. Eelko IJsselstein, Justin van Akkeren, Mark Beldman, Ronald Dijkstra en Jurgen Olde...

KHN: 2024 was een uitdagend horecajaar, 2025 biedt volop kansen
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op Horecava de terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025. De horeca toonde h...
Logistieke kosten ongemerkt fikse uitdaging voor horecaondernemers
Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachti...

Alcoholvrij: deze bieren zijn (on)geschikt
Alcoholvrij bier neemt een steeds grotere rol in op de biermarkt. Een brouwerij als Lowlander kondigde onlangs zelfs aan alleen alcoholarm of -vrij bi...

ING: Horecaprijzen stijgen in 2025 gemiddeld met 5 procent
De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3 procent, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht gee...
ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

De eerste 100 dagen van Udo Delfgou, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland
Op 1 oktober is Udo Delfgou gestart als algemeen directeur bij Koninklijke Horeca Nederland. Met zijn ervaring in de non-foodsector en zijn verbinde...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Richard Moerkerk: Wens
‘Wat van ver komt, is lekker’ wordt wel eens gezegd. Als iets van ver komt is er waarschijnlijk veel moeite voor gedaan om het op de pla...
Lowlander onderzoekt: horeca kan miljoenen extra omzet realiseren met alcoholvrij en -arm bier
Terwijl Dry January voor de deur staat, blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm- en vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Dit is het resultaat...

Inschrijving geopend voor elfde editie Dutch Beer Challenge
Op woensdag 16 april 2025 vindt voor de elfde keer de Dutch Beer Challenge plaats en de inschrijving is geopend. Trotse Nederlandse brouwers grijpen m...

Ruim driekwart Nederlanders wil online reservering in horeca zelf kunnen beheren
Ruim driekwart (77 procent) van de Nederlandse consumenten vindt het belangrijk om een online gemaakte reservering in de horeca zelf te kunnen wijzige...

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca
Stijgende kosten van energie, inkoop, personeel en huisvesting; ongunstige economische voorspellingen voor de sector en strenge wetgeving rond flexibe...

Een op acht horecamedewerkers bezorgd over invloed van technologie op hun baan
Een op de acht horecamedewerkers denkt dat toekomstige technologische ontwikkelingen een negatieve invloed hebben op hun baan. Dit gaat bijvoorbeeld o...

Louis Wesseling: “Het is een klein wonder”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Bierbrouwerij AB InBev Nederland stelt nieuwe algemeen directeur aan
Jasper Kessels wordt per 1 januari verantwoordelijk voor Bierbrouwerij AB InBev Nederland, de Nederlandse tak van de internationale brouwer AB InBev....
Thuisbezorgd.nl: dit zijn de food trends van 2025
Wat Nederlanders bezighoudt, heeft invloed op onze eetgewoonten en de manier waarop we eten bestellen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Food Trends rappo...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Richard Moerkerk: Ik ben een schrijver
Precies vijf jaar geleden werd ik uitgeroepen tot Beste Bierspecialist van Nederland. De dag daarvoor ben ik teruggekomen van een geweldige bierreis n...

Verkiezing 'Wine Bar of the Year' is weer van start
Het is weer tijd voor de verkiezing ‘Wine bar of the Year’. Voor de negende keer op rij vindt de verkiezing plaats en gaan meer dan 150 wi...

Investeren in... horecaservies
In de horeca is tafelaankleding en het uitgeven van gerechten steeds meer een essentieel onderdeel van de beleving voor de gast. Maar hoe zorg je ervo...