Je hebt gezocht op: loff

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Download hier De CaféKrant september 2023 editie
De nieuwste uitgave van De CaféKrant is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een editie bomvol vakinformatie voor...

Brouwerijcontracten voor cafés: Een complex samenspel van bier, business en recht
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...

Download hier De CaféKrant maart 2023 editie
De nieuwste uitgave van De CaféKrant met als thema ‘Betalen’ is nu kosteloos te downloaden of online te lezen via deze link. Een ed...

Ondernemen met een rechtspersoon: privé nooit aansprakelijk?
Bij het starten van een horecaonderneming zal onder andere een keuze moeten worden gemaakt voor de rechtsvorm. Vaak wordt initieel, met name gelet op...

Wijziging van de huurprijs van horecaruimte, hoe zit dat ook al weer precies?
De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...

Franchise: wat zijn de spelregels vanaf 2023?
Binnen de Nederlandse horeca groeit het aantal ondernemingen dat middels een franchise formule exploiteert nog steeds. Naast de van oorsprong typische...

Huurprijsindexering rijst de pan uit, wat te doen?
Een hot topic momenteel, het effect van de torenhoge inflatie op de jaarlijkse huurprijsindexatie. Niet alleen word je als horecaondernemer geconfront...

Prijsverhogingen: slikken of stikken?
Prijzenverhogingen zijn momenteel in de meeste branches een heet hangijzer. Zo ook in de horeca. De meeste groothandels, brouwerijen en andere leveran...

Pen en papier of toch digitaal ondertekenen?
De digitalisering van onze maatschappij versnelt. Ook het ondertekenen van overeenkomsten gebeurt steeds vaker digitaal. Veel overheidsinstanties, ban...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een café?
Een eigen horecabedrijf runnen, mensen in goede sfeer een avond uit bezorgen én eigen baas zijn. Wat wil je nog meer? Je wilt daarnaast ook een...
Download hier nu de laatste editie van De CaféKrant
Vers van de pers, maar dan digitaal: de nieuwste editie van vakblad De CaféKrant is nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Ee...

We hebben een deal! Of toch niet…
Als ondernemer ontkom je er niet aan doorlopend overeenkomsten te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsovereenkomst voor je personeel of een huur...

LOFF Advocaten: meesters in horecarecht
Vanaf juni 2022 werken we samen met LOFF Advocaten. Maandelijks zullen zij onze lezers meenemen in een reeks van juridische onderwerpen die binnen de...

Nederlands grappigste barman gaat op quarantaine-kroegentocht
Nu de de horeca gesloten is wilde cabaretier en barkeeper Arjan Kleton iets ondernemen om de horeca een hart onder de riem te steken. Op vrijdag 13 ma...

Café Van Zanten trakteert gasten op Rokjesdag
Nu de eerste zonnestralen zich laten zien is het eindelijk zover: lente! Met de huidige weersverwachtingen in het vizier, zijn alle medewerkers van Ca...

Gerard Joling Nachtburgemeester
Op woensdag 14 januari is tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ÂMooi 2015Â de bekende Nederlandse zanger Gerard Joling tot Nachtburgemeester van N...

Heel handig: het SVH InwerkProgramma
Joop Weenk is een van de HorecaHelden van 2010. Hij is als bedrijfsleider werkzaam in Grand Café Du Commerce, een gezellig Grand Café in hartje Nijm...

Ontploffing leidt tot sluiting Delfts café
Het Delftse café Ât Bliekie schudde eind maart op zijn grondvesten als gevolg van een explosief dat tot ontploffing kwam. Als gevolg hiervan moet he...