Nu de de horeca gesloten is wilde cabaretier en barkeeper Arjan Kleton iets ondernemen om de horeca een hart onder de riem te steken. Op vrijdag 13 maart trad hij nog op en vervolgens gingen ook alle theaters defintief dicht en werd zijn theatertour ook uitgesteld.
Zijn voorstelling 'Met de fles grootgebracht' is een cabaretvoorstelling waarvoor zijn horecaachtergrond als inspiratie diende. In plaats van werkloos op de bank neer te ploffen besloot deze creatieveling e.e.a. te combineren en zo onstond de YouTube serie 'Kletoni's Kroegentocht'. Hierin gaat 'Nederlands grappigste barman' naar verschillende steden om te kijken hoe verschillende horecaondernemers omgaan met de corona-quarantaine. Hoe redden zij dit financieel, welke alternatieven hebben ondernemers bedacht om toch wat omzet te genereren en in contact te bkijven met de gasten?
Een tip voor thuis
Nu we niet meer op stap of uit eten kunnen, heeft de barkeeper annex cabaretier iedere aflevering een tip voor thuis. Hoe maak je zelf de perfecte mojito, waarom zit er een limoentje in je mexicaanse biertje en wat is cachaca? Dat dit soms ook met de nodige humor gepaard gaat, zal je niet verbazen. Arjan Kleton is inmiddels meer cabaretier als barkeeper.
Het programma word goed bekeken inspireert horeca-ondernemers door het hele land en laat compleet verschillende horeca bedrijven zien, zoals een restaurant in Amersfoort, een feestcafe op de Arnhemse Korenmarkt en in de nieuwste aflevering bezoekt Arjan Kleton een vrij nieuwe horecazaak in Amsterdam West. Eigenaar Balthazar Breij legt uit hoe hij omgaat met de quarantaine en verteld over de virtual tastings die hij nu vanuit zijn pas geopende zaak, Rum Barrel West verkoopt.
Er is inmiddels ook al kroegentocht in Den Bosch opgenomen bij borrelcafe Jij & Ik en Arjan Kleton gaat in Amsterdam nog langs bij Flying Dutchmen Cocktails, die zelfs cocktails bezorgen.