Je hebt gezocht op: lockdown

Verkoop plantaardige alternatieven aan horeca en catering verdubbeld
14 augustus 2024Nieuws

Verkoop plantaardige alternatieven aan horeca en catering verdubbeld

In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer
4 juli 2024Nieuws

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer

"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam
16 april 2024Nieuws

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen...

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”
30 januari 2024Nieuws

Sjoerd Beekes: “De gunfactor houdt mijn zaak draaiende”

Ondernemen in Zaandam. Sjoerd Beekes (51) verwezenlijkte in mei 2019 een langgekoesterde droom door zijn eigen café te openen. Al snel bleek de...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"
19 september 2023Nieuws

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"

De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

Cafébazen over de branche deel 1: Personeel
11 april 2023Nieuws

Cafébazen over de branche deel 1: Personeel

De cafébranche is in beweging. En hoe. Onder leiding van tafelbaas Wouter Verkerk bespreken vier caféondernemers de stand van de branche...

ING: Inflatie? Horeca blijft groeien maar winstmarges onder druk
6 april 2023Nieuws

ING: Inflatie? Horeca blijft groeien maar winstmarges onder druk

De horeca blijft, ondanks de hoge inflatie, nog doorgroeien. In winkels nemen de verkopen daarentegen af, vooral door minder grote aankopen. Dit blijk...

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
16 maart 2023Nieuws

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"

Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...

SVH lanceert op Horecava kinderboek voor kennismaking met het vak
9 januari 2023Nieuws

SVH lanceert op Horecava kinderboek voor kennismaking met het vak

Vandaag werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemee...

Dertien katten zorgen voor verbinding in kattencafé in Almere
21 december 2022Nieuws

Dertien katten zorgen voor verbinding in kattencafé in Almere

Ondernemen in Almere. Een café in Almere met broodjes, salades en huisgemaakte taarten op de kaart. Een doodnormaal café zou je denken....

De CaféKrant jaaroverzicht 2022
16 december 2022Nieuws

De CaféKrant jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

ABN Amro: 'Aantrekken jongeren voor horeca-baan lastig'
6 december 2022Nieuws

ABN Amro: 'Aantrekken jongeren voor horeca-baan lastig'

De horeca was altijd een aantrekkelijke werkgever voor jongeren die een bijbaantje willen. Dat imago lijkt af te nemen. Doordat horeca tijdens lockdow...

ABN Amro: Inhaalgroei horeca achter de rug
24 november 2022Nieuws

ABN Amro: Inhaalgroei horeca achter de rug

Met geanonimiseerde transactiedata maakt ABN Amro bestedingen in de horeca en supermarktketens inzichtelijk. Deze twee categorieën kunn...

Sean McKane brengt de Irish pub naar de 21e eeuw
17 november 2022Nieuws

Sean McKane brengt de Irish pub naar de 21e eeuw

Ondernemen in Den Haag. Sean McKane (33) groeide op in de Ierse hoofdstad Dublin. Als student begon hij een studie in Den Haag, maar het werk in de Ir...

ING ziet dat winstmarges voor cafés verder onder druk komen
10 november 2022Nieuws

ING ziet dat winstmarges voor cafés verder onder druk komen

De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...

Grand caféondernemer in Hardenberg: "Je bedrijf groeit mee met je leeftijd"
14 oktober 2022Nieuws

Grand caféondernemer in Hardenberg: "Je bedrijf groeit mee met je leeftijd"

Ondernemen in Hardenberg. Herman Potgieter (59) is met zijn 56-jarige vrouw Greta Potgieter al 21 jaar eigenaar van Grand Café & Restaurant...

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd
22 september 2022Nieuws

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd

Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  
12 september 2022Nieuws

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  

Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

Themamaand herfst; haal meer uit de donkere dagen
26 augustus 2022Nieuws

Themamaand herfst; haal meer uit de donkere dagen

De maand september is voor veel horecaondernemers de afsluiting van het hoogseizoen. Maar ondernemers zitten nooit stil want direct worden d...

Café-uitbater Mike van Brakel voorziet jongeren van 'nachtopvoeding'
4 augustus 2022Nieuws

Café-uitbater Mike van Brakel voorziet jongeren van 'nachtopvoeding'

Terwijl na de coronaperiode veel cafés van achttien-plus naar 21-plus overstapten, zag café-uitbater Mike van Brakel (31) juist een gat...

Bierverkopen terug op niveau voor corona
25 juli 2022Nieuws

Bierverkopen terug op niveau voor corona

De totale bierverkopen in de eerste zes maanden van 2022 liggen ruim een procent boven die in de vergelijkbare periode van 2019. In vergelijking met 2...

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers
29 juni 2022Nieuws

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Hij volgt Stijn Deelen op die na 3 jaar afscheid neemt. “Al...

Dynamic pricing in het café
16 juni 2022Nieuws

Dynamic pricing in het café

Omarmen doet de horeca het nog niet. Maar ‘dynamic pricing’ kan een oplossing zijn om een hoger rendement te behalen. De prijzen laten afh...

Column: het 'L-woord'
23 mei 2022Nieuws

Column: het 'L-woord'

Wow, konden wij afgelopen maandagochtend wéér even goed invoelen wat de Groningers al jaren voelen. Letterlijk beefde de grond onder ons...

ING sector update: inhaalslag horeca, personeelstekort, hotelinvesteringen en zomerbonus
19 mei 2022Nieuws

ING sector update: inhaalslag horeca, personeelstekort, hotelinvesteringen en zomerbonus

Voor 2022 verwacht ING voor de horeca een volumegroei tussen de 30 en 35 procent. De voorwaarde daarbij is wel dat er later dit jaar geen nieuwe lockd...

KHN: Kabinet moet voortouw nemen om Nederland coronabestendig te maken
19 mei 2022Nieuws

KHN: Kabinet moet voortouw nemen om Nederland coronabestendig te maken

Verschillende media berichtten afgelopen maandag dat de overheid slecht is voorbereid op een mogelijke nieuwe coronagolf in de herfst. De plannen vanu...

ABN AMRO: Consumenten spenderen fors aan horeca ondanks inflatie
13 mei 2022Nieuws

ABN AMRO: Consumenten spenderen fors aan horeca ondanks inflatie

Hoewel flinke prijsstijgingen de koopkracht verder uithollen, besteedden consumenten in april 2022 gecorrigeerd voor inflatie 21 procent meer dan in d...

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
12 mei 2022Nieuws

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...

Diplomafraude onder horecaportiers hard aangepakt
3 mei 2022Nieuws

Diplomafraude onder horecaportiers hard aangepakt

Sinds de heropening van de horeca is er een grote vraag naar horecaportiers om evenementen en uitgaansavonden in de horeca in goede banen te leiden. D...

ABN Amro: Krapte arbeidsmarkt in horeca neemt af
22 april 2022Nieuws

ABN Amro: Krapte arbeidsmarkt in horeca neemt af

Het aantal mensen werkzaam in de horeca kent een typisch seizoenspatroon. Tijdens het mooie weer is de vraag hoger als meer mensen eropuit trekken en...

Omzet Sligro groeit als een speer door einde lockdowns
21 april 2022Nieuws

Omzet Sligro groeit als een speer door einde lockdowns

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2022 een omzet van € 468 miljoen, een toename van 140 miljoen euro of 42,7 procent ten...

Heineken: bierprijs kan komende tijd oplopen
21 april 2022Nieuws

Heineken: bierprijs kan komende tijd oplopen

Heineken waarschuwt voor een prijsverhoging van hun bier. Door de oorlog in Oekraïne stijgen grondstofprijzen erg snel. Het Oost-Europese land is...

Maik Kuijpers: "Als we er niet een mega aantrekkelijk beroep van maken, staan hier over tien jaar robotjes"
19 april 2022Nieuws

Maik Kuijpers: "Als we er niet een mega aantrekkelijk beroep van maken, staan hier over tien jaar robotjes"

De Eendracht en MBO college gaan met opleiding samen strijd aan tegen personeelstekort in horeca “Gratis diner om tekort aan horecapersoneel...

ING: Technologie voor personeelstekort horeca mogelijke oplossing
15 april 2022Nieuws

ING: Technologie voor personeelstekort horeca mogelijke oplossing

Eén van de grootste uitdagingen voor zakelijke dienstverleners en de horeca op dit moment is de krapte op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om ac...

FSIN: Omzet out of home-kanalen stijgt in 2022 met 41%
30 maart 2022Nieuws

FSIN: Omzet out of home-kanalen stijgt in 2022 met 41%

De Nederlandse foodmarkt groeit dit jaar sterk, vooral door een krachtig herstel van de horeca. De totale foodsector groeit in 2022 met 10,8% naar een...

FTN: Textielservice horeca in gevaar
23 maart 2022Nieuws

FTN: Textielservice horeca in gevaar

Sinds het begin van Corona (maart 2020) staan, net als de horecabedrijven, ook de gespecialiseerde toeleverende textextielservicebedrijven onder zware...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...

Loyaliteitsprogramma's in het café. Wat loont?
14 maart 2022Nieuws

Loyaliteitsprogramma's in het café. Wat loont?

Loyaliteitsprogramma’s lonen. Een frequente bezoeker wordt gast en een frequente gast wordt ambassadeur. In dit artikel zetten we succesvolle lo...