Je hebt gezocht op: Terras

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland
11 oktober 2024Nieuws

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland

Nacho’s zijn niet meer weg te denken van de menukaarten van Nederlandse horecazaken, want gasten zijn dol op het smaakvolle deelgerecht. Om te o...

Janneke Bavelaar: Deze week gaan we echt Limoncello maken
23 september 2024Nieuws

Janneke Bavelaar: Deze week gaan we echt Limoncello maken

De vakantie is al lang en breed voorbij en het ritme van alledag heeft weer de overhand genomen. Tuurlijk namen we ons voor dat we de heerlijke &lsquo...

Craft cocktail & food bar The Black Cat opent in Eindhoven
12 september 2024Nieuws

Craft cocktail & food bar The Black Cat opent in Eindhoven

Na een succesvolle try-out periode is The Black Cat aan de Kerkstraat in Eindhoven vanaf nu officieel geopend. The Black Cat is een gloednieuwe craft...

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”
29 augustus 2024Nieuws

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”

Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...

LuminAir cocktailbar lanceert LuminAir Suite
16 augustus 2024Nieuws

LuminAir cocktailbar lanceert LuminAir Suite

LuminAir, de bekende rooftop cocktailbar op de elfde verdieping van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, tilt de LuminAir-ervaring naar ee...

Panja Paloma: Biercocktail gebrouwen door twee Amsterdamse iconen
8 augustus 2024Nieuws

Panja Paloma: Biercocktail gebrouwen door twee Amsterdamse iconen

Brouwerij ‘t IJ en Waterkant lanceren deze zomer samen een nieuwe en verrassende combinatie in een blikje genaamd: Panja Paloma. De inspiratie v...

’t Pantoffeltje in Den Bosch zet zonnebrandcrème op de menukaart
29 juli 2024Nieuws

’t Pantoffeltje in Den Bosch zet zonnebrandcrème op de menukaart

Met de start van de zomervakantie en de zon die zich eindelijk echt laat zien deze week, introduceert Peter Forger van Taveerne’t Pantoffeltje i...

Daling bierverkoop zichtbaar in alle categorieën; 1e daling in verkoop alcoholvrij
17 juli 2024Nieuws

Daling bierverkoop zichtbaar in alle categorieën; 1e daling in verkoop alcoholvrij

Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale niet heeft gehaald. De finale had de biersector extra om...

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer
4 juli 2024Nieuws

Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer

"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

September heeft 3 bijzondere kansen voor cafés
1 juli 2024Nieuws

September heeft 3 bijzondere kansen voor cafés

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft al...

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein
26 juni 2024Nieuws

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein

In augustus opent het boutiquehotel The Diamond zijn deuren aan het bruisende Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door archit...

“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”
19 juni 2024Nieuws

“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”

Bezoekers van de markt in Middelburg hebben een ruime keuze aan terrassen en grand cafés waar ze kunnen neerstrijken voor een drankje en een ha...

Janneke Bavelaar: echte horecatijgers laten zich niet zomaar uit het veld slaan
17 juni 2024Nieuws

Janneke Bavelaar: echte horecatijgers laten zich niet zomaar uit het veld slaan

Het voorjaar heeft ons dit jaar niet bepaald verwend. De regen valt met bakken uit de hemel en het lijkt alsof het seizoen maar niet op gang wil komen...

Mag je als caféondernemer zomaar het EK voetbal uitzenden?
4 juni 2024Nieuws

Mag je als caféondernemer zomaar het EK voetbal uitzenden?

Zondag 16 juni trapt het Nederlands elftal af in Duitsland. Drie jaar geleden moesten we de EK-wedstrijden nog thuis kijken vanwege de pandemie, nu ka...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
22 mei 2024Nieuws

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?

De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...

Paul Peters: “Waarom zou je fooi geven als niemand je helpt?”
15 mei 2024Nieuws

Paul Peters: “Waarom zou je fooi geven als niemand je helpt?”

Ondernemen in Arnhem. Het echtpaar Paul Peters (54) en Milou ter Horst (50) zijn de eigenaren van café Heeren van Aemstel, waar ze elk 80 uur p...

April 2024: Productinnovatie voor jouw café
26 april 2024Nieuws

April 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam
16 april 2024Nieuws

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen...

Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd
16 april 2024Nieuws

Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd

De korte broeken, kekke shirts voor de bediening en de zonnebrand binnen handbereik, het terrasseizoen staat voor de deur! Het team is ingewerkt, het...

Column Janneke Bavelaar: dé kroeg geeft de samenleving lucht
15 april 2024Nieuws

Column Janneke Bavelaar: dé kroeg geeft de samenleving lucht

Drukke tijden, veranderende tijden toch wel. Verandering in gasten, maar ook de veranderende behoeften vanuit de samenleving. Van nieuwe gasten en van...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium
2 april 2024Nieuws

Voormalig Tivoli-complex in Utrecht wordt Union House; restaurant, wijnbar & podium

Union House opent april 2025 haar deuren in het voormalig Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht. Een bruisende ontmoetingsplek waar gasten samen...

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
27 maart 2024Nieuws

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”

Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?
21 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?

De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol
29 februari 2024Nieuws

Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol

Minder alcohol, zonder concessies te hoeven doen op smaak. Al een aantal jaren zien we de trend groeien. Het begon met de vele introducties van alcoho...

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag
27 februari 2024Nieuws

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag

Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen om de 750ste verjaardag van de stad mede mogelijk te maken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoo...

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring
16 februari 2024Nieuws

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring

Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen e...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel
26 januari 2024Nieuws

Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een...

Bastiaan Bronkhorst: “We bieden een betaalbaar dagje Maastricht aan. In een fles bier”
16 januari 2024Nieuws

Bastiaan Bronkhorst: “We bieden een betaalbaar dagje Maastricht aan. In een fles bier”

Ondernemen in Maastricht. Bastiaan Bronkhorst werd in april vorig jaar benoemd tot algemeen directeur van Stadsbrouwerij Maastricht, met als doel de g...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

December 2023: Productinnovatie voor jouw café
28 december 2023Nieuws

December 2023: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?
5 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?

Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”
20 november 2023Nieuws

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”

Café Pieper – bekend van het liedje ‘De Pieper’ van Rob de Nijs – is een ouderwets bruin café op de Amsterdamse...

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”
20 oktober 2023Nieuws

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”

Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...

Petitie 'Voorkom extra bierbelasting' massaal ondertekend
16 oktober 2023Nieuws

Petitie 'Voorkom extra bierbelasting' massaal ondertekend

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet bekendgemaakt de accijns op bier te verhogen. Deze verhoging komt bovenop de wijziging van het accijnssysteem pe...