Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
Voor het eerst in 25 jaar introduceert Jack Daniel’s twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys. Na een succesvolle lancering begin 2022 in de Verenig...
De eerste editie van het internationale No en Low Alcohol business event, de NabLab 0.0 Trade Show, lanceert deze week een deel van het programma, int...
Sinds deze week heeft de Adult Non-Alcoholic Beverage Association (ANBA) een afdeling in Europa met een nieuw bestuur van professionals uit de dranken...
Tien jaar na het winnen van de hoge onderscheiding World Class Distillery, heeft de Schiedamse distilleerderij Herman Jansen weer een topprijs te pakk...
Eng, afstandelijk, ingewikkeld en onbetrouwbaar. Zomaar wat woorden die worden geassocieerd met het inzetten van robots in de horeca. In Nederland hou...
Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...
Horeca in Nederland heeft na de eerste lockdown de weg omhoog vrij snel weten te vinden. Halverwege juli is het omzetniveau zelfs even gestegen tot he...
In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vert...
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’...
Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische...
Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druive...
Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk ar...
Rob van Ginneken is docent aan de Hoge Hotelschool van Breda University of Applied Sciences. Rob behaalde in 2010 het WSET Diploma in Wines and Spirit...
De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het...
Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 201...
Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. H...
Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze...
Theatermaker Teun van Essen is het levende bewijs dat je geen bartype hoeft te zijn om een succesvol cafébedrijf op te zetten. Met Miles, Jacks...
Nee, het is geen 1 april-grap. STIVA en SpiritsNL dienen gezamenlijk een klacht in tegen Neuken Liqueur bij de Reclame Code Commissie. De naam Neuken...
Sligro Good Group n.v. en Heineken Nederland b.v. delen mee dat, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de acm, finale overeenstemmin...
Cocktails pasten lange tijd niet bij de calvinistische Nederlander. De tijden veranderen en het drinkgedrag daarmee ook. De opkomst van de cocktailbar...
Nieuwe cijfers van de Wine & Spirit Education Trust (WSET) tonen aan dat de vraag naar opleidingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dran...
Maandagmiddag ontvingen Jorrit Verhulst (24) en Teide Schepers (17) beiden de Wijnacademie Wisseltrofee vanwege hun uitstekende kennis op het gebied v...
Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Comp...
Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijne...
De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers...
Sinds 12 februari 2015 is DrankenCompagnie een feit. Een collectief van zelfstandige groothandel in dranken die service en kwaliteit hoog in het vaa...
Op 15 oktober zwaaien de deuren van Makro Vianen voor u open. En u zult zien: Makro heeft naar u geluisterd. Alles is overzichtelijker en verrassend...
Bar Café Ât Vierkantje uit Berkel en Rodenrijs is bekroond tot Gouden Horecazaak van Nederland 2013. Het café heeft de wedstrijd om het Gouden Fust...
Diageo, producent van gedistilleerde dranken, bieren en wijnen, komt met de Diageo Bar Academy. In dit programma worden bartenders, barpersoneel en de...
Fjalar Goud, barman van Mystique Amsterdam, heeft geen goud gehaald op de Show Your Spirit 2013. Na vier dagen co-creëren en ontwikkelen aan zijn bro...
Barmannen van West-Europa konden onlangs een unieke sterke drank of likeur bedenken voor het drankenmerk Diageo. De vier finalisten van Show Your Spir...
De website "best of Dutch Spirits":http://www.bestofdutchspirits.com/ moet de oer-Hollandse gedistilleerde dranken promoten op de internationale markt...
Er wordt steeds vaker een keuze gemaakt voor internationale merken als Schotse whisky. Bier en binnenlandse gedistilleerde dranken verliezen aan popul...
Familiebedrijf Herman Jansen is door de organisatie van de World Spirits Award uitgeroepen tot 'Distillery of the year 2012. Herman Jansen is sinds 1...