Een gin geïnspireerd op één van de beroemdste Franse wijnstreken: het is iets wat nog niet eerder voorbij is gekomen. De recent gel...
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...
Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...
Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Bacardi, het grootste internationale privébedrijf in sterke dranken, kondigt een wissel aan in twee topfuncties. Merlijn van de Ven vult de nie...
Het NK Blindproeven gaat van start op zondagmiddag 26 mei. Voor de zesde keer vindt de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen de beste wijnproevers ui...
Het Zadkine Horeca College blikt met trots terug op het succes van de tweedaagse internationale wedstrijd 'Show me the Concept', die plaatsvond op maa...
Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven...
Per 29 september dit jaar is Royal Unibrew de officiële eigenaar van Vrumona. De closing van de deal heeft plaatsgevonden en de aandelen van Vrum...
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Sinds de opening op 14 juni heeft Wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord een goede start gemaakt, waarbij het zijn gasten verrast met een selectie van mee...
Koninklijke Grolsch heeft Emily Pittman benoemd tot nieuwe Managing Director. Pittman neemt het stokje over van Petra Maricova (Finance Director), die...
We vergeten met z’n allen nogal eens te genieten van alles wat we binnen handbereik hebben. Voor het prachtige landschap gaan we naar Frankrijk,...
Ondernemen in Utrecht. Bart Broshuis bouwde in Utrecht een biercafé om naar een wijnbar. Waar vele biercafés de rekening van de brouweri...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Caf&ea...
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...
Terwijl na de coronaperiode veel cafés van achttien-plus naar 21-plus overstapten, zag café-uitbater Mike van Brakel (31) juist een gat...
AB InBev kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong....
Vanaf juni 2022 werken we samen met LOFF Advocaten. Maandelijks zullen zij onze lezers meenemen in een reeks van juridische onderwerpen die binnen de...
Over enkele dagen, op zondag 29 mei, vindt het NK Blindproeven (van wijn) 2022 plaats, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT in Conferentiehotel Kontakt der K...
De Duitse regering is van plan een testplicht in de horeca in te voeren voor mensen die zijn gevaccineerd of besmet zijn geweest met Covid-19, zo meld...
Frankrijk voert vanaf 15 januari een 2G-beleid in. Dat kondigde de Franse premier Jean Castex maandagavond aan. De zogenoemde pass sanitaire, het (3G)...
Het is bijna zover… "Le nouveau Beaujolais est arrivé!" Zo wordt sinds 1985 iedere derde donderdag in november op een feesteli...
44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...
De coronaplannen van het kabinet zijn uitgelekt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de anderhalvemeterregel op 25 september opgeheven. Anderzijds blij...
In Frankrijk worden ongevaccineerden inmiddels geweerd uit de horeca, maar ook uit culturele instellingen. In Nederland woedt daarover nog een discuss...
Allereerste de uitspraak. Vermout is een van de weinige dranken in de horeca die zo vaakverkeerd wordt uitgesproken. De juiste uitspraak is ‘ver...
In Nederland zijn de coronamaatregelen weer wat aangescherpt, maar in Frankrijk gaan ze een behoorlijke stap verder. Zonder gezondheidspas, recen...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...
De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om...
In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vert...
Den Haag is weer een culinaire hotspot rijker: by NOA aan de Paleisstraat in Den Haag. Een uniek concept in het hartje v...
Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO&...
Oud Reuchlin & Boelen (ORB) wordt door een voorgenomen fusie tussen het Franse moederbedrijf InVivo Wine en het eveneens Franse Vinadeis onderdeel...
De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de gr...
Een heerlijk Duits biertje in een bierpul, samen met je vrienden prosten in een Duitse bar of tijdens het Oktoberfeest. Sinds 1994 wordt op 23 april d...
Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfv...