Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...
Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...
Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...
Cafés zijn geliefde ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen voor een heerlijke kop koffie, een goed gesprek, of om te werken in een gezellig...
Als startende horecaondernemer wil jij graag direct zoveel mogelijk rendement uit je horecazaak halen. En ook als je al een paar jaar een horecazaak b...
De customer journey in de horeca veranderde helemaal. De QR-code maakte een comeback, reviews zijn de standaard en reserveren gebeurt digitaal. Hoe op...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
Als horecaondernemer is de boekhouding een tijdrovende klus. Handmatig bonnen overtikken en omzet bijhouden is niet meer nodig. Al die tijd heb je teg...
Ondernemen in Den Bosch. Bart Brugman (34) was tien jaar werkzaam bij Proeflokaal ’t Paultje in Den Bosch, toen hij plotseling begin april het n...
Terwijl na de coronaperiode veel cafés van achttien-plus naar 21-plus overstapten, zag café-uitbater Mike van Brakel (31) juist een gat...
Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...
Loyaliteitsprogramma’s lonen. Een frequente bezoeker wordt gast en een frequente gast wordt ambassadeur. In dit artikel zetten we succesvolle lo...
44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...
Horeca in Nederland heeft na de eerste lockdown de weg omhoog vrij snel weten te vinden. Halverwege juli is het omzetniveau zelfs even gestegen tot he...
Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean d...
Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dy...
't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt v...
Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende...
Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank l...
Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kass...
Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet w...
De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag o...
Als je een restaurant hebt, kom je regelmatig met regels, wetten en voorschriften in aanraking. Ze zijn ontstaan met een bepaald doel voor ogen en zij...
Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de...
De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een syste...
Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de...
Goed inkopen is een kwestie van de juiste gegevens paraat hebben én van fingerspitzengefühl. Een geautomatiseerd systeem kan helpen, maar...
Boekhouden, dat doe je toch voor de fiscus? Dat is wat vooral beginnende ondernemers denken. Maar ervaring leert dat een goede registratie goud waard...
Boekhouden moet van de fiscus, maar levert ook verrassend veel cruciale informatie op voor de ondernemer. Het loont de moeite om tijd en aandacht te i...
Vanavond wordt er in het programma Brandpunt (NPO2, 20.25 uur) aandacht besteed aan uitbuiting en andere misstanden in de horeca. 30 euro voor tien uu...
Waarom kiezen voor een duur kassasysteem als het veel makkelijker en goedkoper kan? Cashr rekent af met oude kassas en biedt een compleet betaalbaa...
De horeca is gebaat bij goede restaurantsoftware die stabiel draait. De traditionele systemen hebben onderhoud nodig om up-to-date te blijven, maar...
De start-up "Tabster":https://www.tabster.nl/ introduceert een geheel nieuwe manier van betalen in de horeca. Klanten hoeven geen portemonnee meer op...
De smartphone is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cafés. Kroegen presenteren zich meer en meer op social media en ook in de cafés zelf wo...
Het bedrijf Bevinco, gespecialiseerd in het voorraadbeheer van bars, restaurants en hotels zoekt op donderdag 4 september naar geïnteresseerde franc...
Cashr is dé kassa voor iPad, iPhone & Android. Cashr biedt met deze technologie een complete en gebruiksvriendelijke kassa voor horeca. Cashr werkt o...
Uitbaters van cafés en restaurants weten precies hoe zij gasten een fijne middag of avond moeten bezorgen. Vaak is het voeren van een administratie e...
Zeer binnenkort wordt de eerste geregistreerde kassa geïnstalleerd in Hotel Jan Brito te Brugge. Winner Hotel Software is het eerste Belgische bedrij...