Welke kassahardware heb je nodig voor je café?

Auteur: redactie
Branded Content 22 september 2023
Welke kassahardware heb je nodig voor je café?

Cafés zijn geliefde ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen voor een heerlijke kop koffie, een goed gesprek, of om te werken in een gezellige sfeer. Maar achter de schermen speelt een kassasysteem met goede kassa hardware een belangrijke rol in het goede verloop van de service en het tevreden houden van klanten. Om een café efficiënt te kunnen runnen, is de juiste kassa hardware heel belangrijk.  

iPads / POS scherm

Een iPad of een ander touchscreen POS (Point of Sale) vormt het hart van je kassasysteem. Deze apparaten bieden niet alleen een intuïtieve interface voor het invoeren van bestellingen en het verwerken van betalingen, maar ze kunnen ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van je café. Met software opties die speciaal zijn ontworpen voor de horeca, kun je tafels beheren, bestellingen doorgeven aan de keuken en de voorraad bijhouden. 

Kassalade

Een kassalade is een eenvoudig maar onmisbaar onderdeel van het kassasysteem. Hierin bewaar je contant geld, bonnetjes en muntstukken. Moderne kassalades zijn vaak voorzien van automatische openingen, die worden geactiveerd wanneer een transactie wordt voltooid. Dit helpt om de veiligheid te waarborgen en maakt het gemakkelijker om de kassa bij te houden. 

iPad stand / POS stand

Om je iPad of POS scherm op de juiste hoogte en hoek te plaatsen, heb je een standaard nodig. Deze standaarden zijn er in verschillende vormen en maten, waaronder bevestiging aan de muur, op de countertop, of beweegbare armen. Het kiezen van de juiste stand is belangrijk voor het comfort van je personeel en de algehele efficiëntie van de kassa.

Bon & keukenprinters

Om bestellingen door te geven aan zowel de bediening als de keuken, heb je bon- en keukenprinters nodig. De bonprinter genereert bonnetjes voor klanten met alle items die ze hebben besteld, terwijl de keukenprinter de bestellingen doorgeeft aan de keukenmedewerkers. Dit minimaliseert verwarring en fouten, waardoor de service soepel verloopt.

Betaalterminals

Moderne cafés moeten in staat zijn om verschillende betaalmethoden te accepteren, waaronder creditcards, pinpassen en mobiele portemonnees. Daarom is het belangrijk om betaalterminals te integreren met je kassasysteem. Een geïntegreerde betaalterminal maakt het verwerken van betalingen snel en gemakkelijk. Het is ook handig voor klanten, omdat ze kunnen betalen zoals ze dat het liefst willen.

Kitchen Display 

In plaats van traditionele keukenprinters kun je overwegen om een Kitchen Display System te gebruiken. Dit systeem toont bestellingen op een digitaal scherm in de keuken, wat efficiënter kan zijn dan het gebruik van bonnetjes. Keukenmedewerkers kunnen bestellingen eenvoudig markeren als voltooid, wat de communicatie verbetert en de doorlooptijd van bestellingen verkort.

Het selecteren van de juiste kassa hardware voor je café is belangrijk voor een soepele bedrijfsvoering en klanttevredenheid. Vergelijk kassaleveranciers en zorg ervoor dat je kiest voor betrouwbare apparatuur van hoge kwaliteit en overweeg de behoeften van je café, zoals het aantal zitplaatsen en de drukte bij het maken van je keuzes. Met de juiste hardware op zijn plaats kun je de algehele ervaring voor zowel medewerkers als klanten optimaliseren.

Overig nieuws