Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...
Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Horeca is vaak tot laat in de avond open en in bepaalde gelegenheden gaat er...
Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Hoe betalen jouw gasten nu en in de komende jaren? En hoe kun je daar als ondernemer op inspelen? Gijs Boudewijn, Directeur van Betaalvereniging Neder...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
De huidige inflatie zorgt voor veel frustratie bij menig horecaondernemer. Halverwege februari nog, maakte Heineken bekend het bier dit jaar nog duurd...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
Het gebruik van contant geld kwam de afgelopen jaren steeds meer in het gedrang. Bankkantoren, geldautomaten en afstortlocaties verdwenen en contante...
In het proces van de gerechtelijke reorganisatie van Makro Cash & Carry Belgium NV heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag de gerechtsmandatarisse...
Het Nederlandse bedrijf Sligro heeft een bod uitgebracht op elf Metro-winkels in België van Makro Cash & Carry Belgium. Hoeveel geld er is ge...
Horecaondernemers zijn nog volop aan het herstellen van de coronacrisis en de volgende crisis dient zich alweer aan. Naast veel leed voor de mensen in...
Het nieuwe kabinet heeft een groot gat te dichten in de voorjaarsnota en kijkt hierbij onder andere nadrukkelijk naar het extra belasten van onderneme...
Er worden steeds meer leuke, jonge mensen ingelijfd in de MiltyFam. Beginnen met werken is toch het leukste in de horeca. Je leert ontzettend veel, in...
Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is enorm blij en opgelucht dat het kabinet vandaag bekend heeft gemaakt dat alle coronamaatregelen met ingang van 2...
Loyaliteitsprogramma’s lonen. Een frequente bezoeker wordt gast en een frequente gast wordt ambassadeur. In dit artikel zetten we succesvolle lo...
De abrupte afbouw van de coronasteunpakketten komt veel te vroeg, aldus KHN. De horeca is sinds 26 juni (met 1,5 meter-beperkingen) weer open en voor...
Maximaal rendement uit je café halen is uitdagender dan ooit. Minder gasten, doorlopende vaste kosten en gebrek aan (goed geschoold) personeel,...
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...
Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coro...
Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afg...
Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. ...
Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dy...
Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annulering...
Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, bied...
Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO&...
HorecaMonitor maakt zich grote zorgen over de uitvoering van de BMKB-C regeling. In een brief gericht aan KHN, vraagt HorecaMonitor aan de branch...
Niet alleen de horeca, ook leveranciers zien de omzetten drastisch dalen. Rob van den Meijdenberg, oprichter en eigenaar van KraftBier uit Tilburg wor...
Alle drink- en eetgelegenheden in Nederland zijn vanwege de coronacrisis gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Doo...
Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische...
Iedere handeling in een café kost je menskracht. Hierdoor heb je personeel nodig. Natuurlijk is afrekenen steeds eenvoudiger geworden binnen de...
Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca...
Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank l...
De laatse CaféKrant van 2018. En wat voor een! Twee rasechte Amsterdamse caféhouders vertellen alle ins- en outs over hun parel: Ru...
Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit i...
Betalen kan sneller en leuker. Gasten van een KFC-restaurant in het Chinese Hangzhou kunnen vanaf nu betalen met behulp van gezichtsherkenning. D...
Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor...