Je hebt gezocht op: Nijmegen

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha krijgt uitstel van betaling
Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha heeft afgelopen week een voorlopig uitstel van betaling ontvangen. Oubaha beheert meer dan twintig cafés e...

Column Richard Moerkerk: De kont van het paard
Wat in de kop zit, zit niet in de kont. En al helemaal niet bij een paard. De tijd dat bier met paard en wagen door de drankhandelaar naar de caf&eacu...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Themamaand Rendement: 8 Tips voor succesvolle leveranciersafspraken
De gestegen inkoopkosten spelen een aanzienlijke rol in het lagere rendement van horecaondernemingen. De redactie van De CaféKrant heeft acht w...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Bronckhorster Brewing Company start crowdfunding
Bronckhorster Brewing Company komt met nieuws na de overname van Café Hotel Zaal Heezen. Enkele dagen terug is het bedrijf gestart met een...

"Geld haal je bij de bank, bier bij de brouwerij"
Ondernemen in Nijmegen. Bas Neienhuijsen (57) heeft al 28 jaar ervaring als horecaondernemer in Nijmegen. Inmiddels vallen zeven horecazaken onder zij...
Oersoep wil groeien naar meer dan 1000 eigenaren
Op het NYMA terrein in Nijmegen opent Oersoep aankomend jaar een experimenteel brouwlab met proeflokaal. Hier wordt op kleine schaal geëxperiment...

Horecaondernemer en KHN over waarom het nu goed kan zijn te kiezen voor duurzame terrasverwarming voor cafés
Nu de herfst volop is losgebarsten, staan de terrasverwarmers weer op aan. Hierdoor kunnen gasten alsnog buiten droog, warm en knus genieten van een b...

Nederland heeft een nieuwe kampioen biersommelier
Hij is 32 jaar, komt uit Nijmegen en zijn naam is Hubert Hecker. Na een competitie bestaande uit in totaal vijf onderdelen kwam hij in Everdingen als...

''De werkgever moet tegenwoordig flexibel zijn en slim roosteren''
Vandaag de dag blijft het personeelstekort het grootste probleem voor menig horecaondernemer. Hoe je het team slim kan managen en hoe je ervoor kan zo...

"Voor overdag is personeel makkelijker te vinden"
Volgens het CBS zegt maar liefst 43 procent van de horecaondernemers in het tweede kwartaal van dit jaar het tekort aan arbeidskrachten als belangrijk...

28 mei Internationale Hamburgerdag: vegan burger verrassende favoriet
Aanstaande zaterdag (28 mei) is het weer Internationale Hamburgerdag. Een betere reden voor consumenten om deze Amerikaanse lekkernij te bestellen is...

Kabinet houdt poot stijf: horeca blijft in de wachtkamer
Hoewel de druk om te versoepelen op het kabinet alsmaar toeneemt, neemt 'Den Haag' pas dinsdag 25 januari een beslissing over het openen van d...

Gelderland laat 'coronaterrassen' nog even staan
De horeca in de provincie Gelderland mag de vergrote terrassen in de meeste gemeente voorlopig laten staan. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gel...

''Vis wordt vaak te heet gebakken''
"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...

Aantal starters in horeca weer op niveau van voor corona
Het aantal startende bedrijven in de horeca kwam de afgelopen drie maanden terug op het niveau van voor de coronacrisis. Met name in maart was een pie...

Pascal Ninaber (Upbeatles): ''Online pubquizzen zijn een enorm succes''
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. D...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit
In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 pro...

Burgemeesters willen terrassen graag weer openen
Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mo...

Burgemeesters: terrassen weer gecontroleerd open
Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelij...

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...

Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant
Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...

Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer
Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer...

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!
Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). W...

Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept
Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van K...

Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019
De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Moo...

Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier
Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder d...

Genomineerden Entree Awards 2019 bekend
De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de...

Mede-eigenaar worden van een brouwerij? Het kan zo
Brouwerij Oersoep uit Nijmegen begint vandaag met de verkoop van certificaten. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om mede-eigenaar te worden va...

Mout Bierfestival strijkt neer in Tilburg
Goed nieuws voor bierminnende Tilburgers: Mout Bierfestival strijkt van 2 tot en met 4 augustus voor het eerst neer in het nieuwe Spoorpark en tovert...

''Sinas schenken we niet meer, dat is voorbij''
Low-carb, sugarfree en natuurlijk vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische col...

Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart
Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strate...
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"
Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Foo...

John Meijerink is de beste biertapper van Nederland
Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen o...
Bekend muziekcafé Nijmegen staat te koop
In Nijmegen staat café club Trianon te koop of te huur, zo lazen we op de website indebuurt.nl. De populaire muziekkroeg in Nijmegen-Oost...

Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO
Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentij...