Een nieuwe smaakexplosie verovert Nederland: Bombardino! De romige likeur op basis van ei, melk en rum (17 procent alcohol) vindt zijn oorsprong in de Italiaanse Dolomieten en wordt nu voor het eerst grootschalig geïntroduceerd in Nederland door ondernemers Franck van den Broeke en Simone d’Hondt. En de primeur? Die was voor Gastvrij Rotterdam 2025!
In februari 2025 maakten Van den Broeke en d’Hondt kennis met Bombardino in de Dolomieten. Ze zagen hoe dit drankje, geliefd bij wintersporters, steeds meer terrein won. Op de terugreis naar Nederland ontstond het idee: dit moet ook hier in Nederland verkrijgbaar zijn. Nog onderweg registreerde ze de domeinnamen voor Nederland en omringende landen. In enkele maanden hebben ze het merk Bombardino! - The Egg That Conquers Mountains - gebouwd, de productie in de Italiaanse Dolomieten gestart, distributie naar de horeca ingericht en een consumentenwebshop gelanceerd.
De productie van Bombardino! vindt plaats in de Italiaanse Dolomieten, met gebruik van enkel de beste ingrediënten: vers eigeel, romige melk uit de Dolomieten en Caribische rum. Dat maakt het een écht Italiaans product, rechtstreeks uit de bergen naar de Nederlandse polder gebracht.
Een drankje voor het hele jaar
Waar Bombardino in de bergen vaak wordt gedronken als winterse aprèsski klassieker, is het in Nederland veel breder inzetbaar. Bombardino! past bij elk seizoen: warm met slagroom in de winter, als verfrissende variant met ijs in de zomer, in koffie of als creatieve basis in desserts. Van borrelmoment tot feestdag, van terras tot restaurant – het is een veelzijdige beleving voor het hele jaar.
Lancering op Gastvrij Rotterdam 2025
Van 22 tot 24 september 2025 stond Bombardino! op Gastvrij Rotterdam – dé vakbeurs voor horeca, catering en gastbeleving – om de horeca kennis te laten maken met dit unieke drankje. Het doel: Bombardino! een vaste plek geven op de Nederlandse drankenkaart. Bombardino! is ook dealer van verschillende Bombardino! warmhoudmachines. De beurs betekende de doorbraak voor het merk Bombardino! en de zo kenmerkende smaak.
Nominatie Horecava Innovatie Award 2025
Bombardino! is als nieuwe toetreder op de markt ook direct genomineerd voor de Horecava Innovatie Award 2025. Tijdens deze beurs van 12-16 januari zal de winnaar bekend worden gemaakt.
“Tijdens onze wintersport zagen we hoe groot de Bombardino al is in Italië en Oostenrijk. We wisten meteen: dit moeten we naar Nederland halen,” zegt Franck van den Broeke. “Het enthousiasme dat we sindsdien krijgen uit ons netwerk sterkt ons alleen maar.”
“Met Bombardino! willen we de Nederlandse horeca en consument iets nieuws bieden: een drankje met een verhaal, met beleving, en een smaak die je meteen pakt,” vult Simone d’Hondt aan. “We hebben de drive om Nederland te veroveren met dit unieke drankje.”
Blijf op de hoogte!
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.