Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...
Op woensdag 10 april 2024 vond in Rotterdam voor de tiende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats, de jubileumeditie. Zo’n 150 van de...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...
Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...
Horecaondernemer worden gaat niet over een nacht ijs. De zoektocht naar een geschikte locatie, het concept ontwikkelen, het team samenstellen en de fi...
In de horeca zijn er verschillende rechtsvormen die gebruikt kunnen worden door ondernemers om hun bedrijven te structureren en te opereren. Iedere st...
Betalen doe je niet alleen aan personeel en leveranciers, ook aan jezelf. Geert Leijen is directeur van IBEO, een boekhoudkantoor voor horecaonderneme...
Ondernemen in Amsterdam. Café ’t Mandje is weer open. Op de iconische plek aan de Zeedijk in Amsterdam waar sinds 1927 iedereen welkom is...
In een vorig artikel bespraken wij hoe ondernemers hun aandelen in de BV met daarin een horecazaak voordelig aan hun kinderen kunnen schenken. Drijft...
Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de...
In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bek...
Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zor...
Bijna een kwart eeuw runde Wiggert Mes café Het Veulen in Den Bosch, een eeuwigheid in het land van de natte horeca. Met hard werken, een passie voor...
Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code...
H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amst...
De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) daalde in juli naar -0,3 procent, meldt het CBS. Voor het eerst na december 1987 zijn goederen en...
Café De Pui in de Rotterdamse wijk Kralingen bestaat 20 jaar. Herkenbaar aan de rode markiezen, gevestigd in een karakteristiek hoekpand aan de Oost...
Café Oud Rooy aan de Markt in Sint-Oedenrode heeft een probleem: er is geen exploitatievergunning. Burgemeester Peter Maas heeft daarom een 'last ond...