Je hebt gezocht op: VOF

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”
29 augustus 2024Nieuws

Erik Thuis: “Honderd procent perfectie haal je nooit”

Ondernemen in Het Groene Hart. Bij aankomst straalt het terras van Café Victoria in de zon, klaar voor de avonddrukte tijdens de jaarlijkse Woe...

Bavaria Pilsener uitgeroepen tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2024’
16 mei 2024Nieuws

Bavaria Pilsener uitgeroepen tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2024’

Op woensdag 10 april 2024 vond in Rotterdam voor de tiende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats, de jubileumeditie. Zo’n 150 van de...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”
20 oktober 2023Nieuws

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”

Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”
26 juni 2023Nieuws

“Na vier jaar was ik in staat om Café de Snor in Goes over te nemen”

Ondernemen in Goes. Vita Anthonisse was maar 24 jaar toen zij haar eigen zaak wilde beginnen. “Ik heb altijd gezegd dat ik alleen een zaak koop...

Zeven tips voor een gezond ondernemersbrein
8 juni 2023Nieuws

Zeven tips voor een gezond ondernemersbrein

Horecaondernemer worden gaat niet over een nacht ijs. De zoektocht naar een geschikte locatie, het concept ontwikkelen, het team samenstellen en de fi...

Starten en groeien in de horeca: welke rechtsvorm kies je?
1 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: welke rechtsvorm kies je?

In de horeca zijn er verschillende rechtsvormen die gebruikt kunnen worden door ondernemers om hun bedrijven te structureren en te opereren. Iedere st...

Themamaand Betalen: Zo moet je als café-eigenaar jezelf uitbetalen
16 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Zo moet je als café-eigenaar jezelf uitbetalen

Betalen doe je niet alleen aan personeel en leveranciers, ook aan jezelf. Geert Leijen is directeur van IBEO, een boekhoudkantoor voor horecaonderneme...

Ondernemersduo heropent Café 't Mandje uit 1927
15 september 2022Nieuws

Ondernemersduo heropent Café 't Mandje uit 1927

Ondernemen in Amsterdam. Café ’t Mandje is weer open. Op de iconische plek aan de Zeedijk in Amsterdam waar sinds 1927 iedereen welkom is...

Uw café fiscaal optimaal naar de volgende generatie, deel 2
26 mei 2021Nieuws

Uw café fiscaal optimaal naar de volgende generatie, deel 2

In een vorig artikel bespraken wij hoe ondernemers hun aandelen in de BV met daarin een horecazaak voordelig aan hun kinderen kunnen schenken. Drijft...

4 keer investeringsvoordeel voor uw cafébedrijf!
3 maart 2021Nieuws

4 keer investeringsvoordeel voor uw cafébedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de...

De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca
20 januari 2021Nieuws

De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u...

Groei horeca vlakt af in 2019, Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging
13 januari 2020Nieuws

Groei horeca vlakt af in 2019, Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bek...

Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)
2 augustus 2017Nieuws

Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zor...

Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
16 juni 2017Nieuws

Interview: Café Het Veulen, Den Bosch

Bijna een kwart eeuw runde Wiggert Mes café Het Veulen in Den Bosch, een eeuwigheid in het land van de natte horeca. Met hard werken, een passie voor...

Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017
9 januari 2017Nieuws

Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code...

Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam
24 oktober 2016Nieuws

Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amst...

 Inflatie voor het eerst in bijna 30 jaar negatief
4 augustus 2016Nieuws

Inflatie voor het eerst in bijna 30 jaar negatief

De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) daalde in juli naar -0,3 procent, meldt het CBS. Voor het eerst na december 1987 zijn goederen en...

Café De Pui Rotterdam bestaat 20 jaar
29 april 2015Nieuws

Café De Pui Rotterdam bestaat 20 jaar

Café De Pui in de Rotterdamse wijk Kralingen bestaat 20 jaar. Herkenbaar aan de rode markiezen, gevestigd in een karakteristiek hoekpand aan de Oost...

Weer gedoe met vergunningen
3 juni 2014Nieuws

Weer gedoe met vergunningen

Café Oud Rooy aan de Markt in Sint-Oedenrode heeft een probleem: er is geen exploitatievergunning. Burgemeester Peter Maas heeft daarom een 'last ond...