Je hebt gezocht op: COVID-19

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...
Stefan nam café over met compagnons: “Als de sneeuwbal rolt kun je het niet tegenhouden”
Ondernemen in Duiven… Stefan Verheijen (38) nam twee jaar geleden, samen met zijn compagnons Ruben van Soest (29) en Tim Hammink (27), caf&eacu...
Jos Klerx (Rabobank) ziet gemengde resultaten in horeca door slecht voorjaarsweer
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

Brouwwereld: Nederlandse CEO verlaat zesde brouwerij van de wereld met gerust hart
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...
Zadkine Horeca College kijkt terug op geslaagde internationale wedstrijd voor het beste horecaconcept
Het Zadkine Horeca College blikt met trots terug op het succes van de tweedaagse internationale wedstrijd 'Show me the Concept', die plaatsvond op maa...
Aandeel alcoholvrij en speciaalbier groeit, pils minder populair
De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Wel ziet de biermarkt er anders uit. Het aandeel van alcoholvrij bie...

Betalingsregeling coronabelastingschuld voor deel ondernemers van 5 naar 7 jaar
Het wordt voor sommige ondernemers mogelijk om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van 5 naar 7 jaar. Het gaat hierbij om i...

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers
Fred Teeven is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Hij volgt Stijn Deelen op die na 3 jaar afscheid neemt. “Al...

Bierverkoop horeca bijna weer op niveau voor corona
De totale bierverkopen zijn in het eerste kwartaal van 2022 weer terug op het niveau van het eerste kwartaal van het pre-coronajaar 2019. De bierverko...

Nieuw personeel met nieuw elan; zo werk je ze in
Gekwalificeerd horecapersoneel vinden is de grote uitdaging voor het aankomende terrasseizoen. Veel nieuwe krachten lopen voor het eerst met een dienb...

Bijna 20 procent coronasteun naar horeca
Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten...
Kabinet neemt afscheid van zo goed als alle coronamaatregelen
Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers heeft dinsdagavond bekend gemaakt dat de meeste coronamaatregelen vanaf 25 februari komen te verv...

Jaarcijfers Sligro: lagere omzet, hogere winst
Horecagroothandel Sligro heeft het jaar 2021 afgesloten met een lagere omzet, maar boekte wel winst. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend via een...

Horeca definitief open tot 22.00 uur; dit zijn de nieuwe maatregelen
Het is definitief. De horeca mag vanaf woensdagochtend 05.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. De hor...

Horeca blijft dicht. 25 januari nieuw meetmoment
De horeca blijft voorlopig gesloten. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. De horeca blijft in elk geval tot en met...

ING: oplopende belastingschuld, relatieve omzetgroei en meer faillissementen voor de horeca in 2022
Ondanks een volumegroei tussen de 25% en 30% verwacht ING dat de horeca aan het eind van 2022 nog altijd niet op het pre-corona niveau van 2019 zit. D...

Duitsland wil 2G-plus voor cafébezoek
De Duitse regering is van plan een testplicht in de horeca in te voeren voor mensen die zijn gevaccineerd of besmet zijn geweest met Covid-19, zo meld...

Vanaf 15 januari 2G vereist in Franse horeca
Frankrijk voert vanaf 15 januari een 2G-beleid in. Dat kondigde de Franse premier Jean Castex maandagavond aan. De zogenoemde pass sanitaire, het (3G)...

Reactie KHN op de corona maatregelen
Het OMT kwam vrijdag bijeen om het kabinet te adviseren over de omikronvariant. Volgens dit advies zijn er strengere maatregelen nodig om de snelle ve...

Harde lockdown; horeca gesloten. Dit zijn de maatregelen
Nederland gaat weer op slot. Het kabinet neemt het advies over van het Outbreak Management Team om de horeca en alle niet-essentiële winkels te s...

Brouwerij De Molen haalt 50.171 euro op voor Stichting KiKa met Geniet & Geef
Geniet & Geef is een jaarlijkse actie waar de beste bierbrouwers van Nederland geld inzamelen voor het goede doel. Brouwmeester Jan-Willem de...
Horeca sector ook in 2022 nog niet volledig hersteld van de pandemie
Uit het nieuwe horecavooruitzicht van ING Research blijkt dat de coronapandemie de horecasector niet alleen dit jaar, maar ook in 2022 nog blijft...

1,3 miljard voor getroffen ondernemers na nieuwe maatregelen
Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Het...

Kabinet beslist: horeca drie weken lang om 20.00 dicht
De horeca moet vanaf zaterdagavond 13 november minimaal drie weken lang om 20.00 de deuren sluiten. Ook niet essentiële winkels sluiten om 18.00...

Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op terrassen
Er komt geen mondkapjesplicht in de horeca. Wel moeten gasten vanaf zaterdag 6 november ook op het terras een geldig QR-code kunnen overleggen om plaa...
Biermarkt herstelt moeizaam: "Horeca heeft meer ruimte nodig"
De vereniging Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie van bierbrouwers in Nederland, ziet de biermarkt maar moeilijk herstellen. De v...

Vaccinatiepaspoort in Nederlandse horeca, mag dat?
In Frankrijk worden ongevaccineerden inmiddels geweerd uit de horeca, maar ook uit culturele instellingen. In Nederland woedt daarover nog een discuss...

Geen versoepelingen horeca en evenementen
De geldende coronamaatregelen voor de horeca worden verlengd tot 19 september 2021. In de horeca blijft een vaste zitplaats verplicht en de sluitingst...

Onderzoek: horeca net zo vaak bezocht als voor lockdown, wel liever op terras
Nu cafés en restaurants weer gasten mogen ontvangen, zijn Nederlanders gemotiveerd om de horecaondernemer te steunen, blijkt uit onderzoek van...

Terrassen per 28 april (beperkt) open
De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00...

Stichting Horecaperspectief ondersteunt horecaondernemers in zwaar weer
Nog nooit zijn de bedrijfseconomische gevolgen van een crisis zo hevig geweest als nu. De maatregelen omtrent de COVID-19 crisis zorgen voor onzekerhe...

Caféondernemer en entertainer brengen een ode aan de lege kroegen in Nederland
Radio-personality, presentator en entertainer Barry Brand en Angelo Stassen, eigenaar van het Grand Café Cheers in Diemen,...

Helaas, Utrechtse pilot voor heropening horeca van de baan
Utrecht zet een extra tandje bij als het gaat om het verlichten van de gevolgen van de coronacrisis voor inwoners. Ook worden er – binnen de cor...

Chris Vanbroekhoven nieuwe Algemeen Directeur Bierbrouwerij AB InBev
Chris Vanbroekhoven is per 1 april 2021 eindverantwoordelijk voor Bierbrouwerij AB InBev, de Nederlandse organisatie van de internationale brouwer AB...

De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca
In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u...

2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar
De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is...

Het bewogen jaar van Dirk Beljaarts
De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het me...

Biermarkt daalt met ruim een kwart
In november is de bierverkoop met 25,8% een stuk lager dan in november vorig jaar. Dit ondanks een lichte stijging in de thuisconsumptie van bier. Die...

NOW blijft begin 2021 gelijk aan vierde kwartaal 2020
Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunm...

Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen
De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in...