Je hebt gezocht op: food

J.D. William’s Whisky Bar gaat zelf whisky produceren
5 november 2024Nieuws

J.D. William’s Whisky Bar gaat zelf whisky produceren

Daniel en Michelle Watts, bekend van hun whiskybar J.D. William’s in de Amsterdamse Jordaan, gaan eigen whisky produceren. De whiskybar op de Pr...

Samenwerking Sligro en FLINK: betaalbare en duurzame energie voor horecaondernemers
29 oktober 2024Nieuws

Samenwerking Sligro en FLINK: betaalbare en duurzame energie voor horecaondernemers

Groothandel Sligro Food Group en FLINK Nederland, een onafhankelijk full-service energiepartner voor de zakelijke markt, kondigen vandaag hun samenwer...

CBS: Meer restaurants en catering, minder cafés
23 oktober 2024Nieuws

CBS: Meer restaurants en catering, minder cafés

Het aantal restaurants in Nederland is sinds 2007 met 58 procent toegenomen en het aantal bedrijven in de eventcatering is ruim verzesvoudigd. Het aan...

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland
11 oktober 2024Nieuws

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland

Nacho’s zijn niet meer weg te denken van de menukaarten van Nederlandse horecazaken, want gasten zijn dol op het smaakvolle deelgerecht. Om te o...

Samen sta je sterker
26 september 2024Nieuws

Samen sta je sterker

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Gastvrij Rotterdam 2024 breekt opnieuw alle records
26 september 2024Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2024 breekt opnieuw alle records

Met vijf volle beurshallen en een recordaantal bezoekers was de elfde editie van Gastvrij Rotterdam grootser dan ooit. Robert Melaard, managing direct...

Primeur: eerste geslaagden SVH Duurzame horeca
25 september 2024Nieuws

Primeur: eerste geslaagden SVH Duurzame horeca

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste...

Geld verdienen met je eigen cafésjaaltje
24 september 2024Nieuws

Geld verdienen met je eigen cafésjaaltje

Merchandise branding. Een marketingtool die bands en filmproducenten al jaar en dag omarmen. Maar succesvolle merchandise is niet alleen weggelegd voo...

Wat komt er bij logo-ontwerp kijken?
19 september 2024Nieuws

Wat komt er bij logo-ontwerp kijken?

Een logo is het gezicht van je bedrijf. Een ijkpunt, een kenmerk. Een beeld dat bijblijft als je het goed doet, maar waar je ook snel mee de fout in k...

Waarom zou ik mijn verbale identiteit vastleggen?
17 september 2024Nieuws

Waarom zou ik mijn verbale identiteit vastleggen?

De manier hoe je met je doelgroep communiceert, zegt heel veel over je merk. Het is een belangrijke eerste indruk waarmee je niet alleen een boodschap...

Waarom branding zo belangrijk is voor jouw café
12 september 2024Nieuws

Waarom branding zo belangrijk is voor jouw café

Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...

Craft cocktail & food bar The Black Cat opent in Eindhoven
12 september 2024Nieuws

Craft cocktail & food bar The Black Cat opent in Eindhoven

Na een succesvolle try-out periode is The Black Cat aan de Kerkstraat in Eindhoven vanaf nu officieel geopend. The Black Cat is een gloednieuwe craft...

Concept en branding: love at first sight
10 september 2024Nieuws

Concept en branding: love at first sight

Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!
6 september 2024Nieuws

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!

Op zoek naar More Horeca Success? Bezoek op 7, 8 & 9 oktober BBB Maastricht en laat je door meer dan 350 standhouders inspireren of kom netwe...

CBS: Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 2,7 procent
2 september 2024Nieuws

CBS: Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 2,7 procent

De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...

November heeft drie speciale dagen voor cafés
1 september 2024Nieuws

November heeft drie speciale dagen voor cafés

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Inschrijving Horecava Awards geopend: "We gaan het helemaal anders doen!"
28 augustus 2024Nieuws

Inschrijving Horecava Awards geopend: "We gaan het helemaal anders doen!"

De Horecava Awards keren in 2025 terug met een fris en vernieuwd format! Vanaf nu maken deelnemers kans op de Horecava Innovation Award, Horecava Sust...

Louis Wesseling: “Het is een klein wonder”
21 augustus 2024Nieuws

Louis Wesseling: “Het is een klein wonder”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Verkoop plantaardige alternatieven aan horeca en catering verdubbeld
14 augustus 2024Nieuws

Verkoop plantaardige alternatieven aan horeca en catering verdubbeld

In de afgelopen twee jaar leverden Nederlandse groothandels twee keer zoveel vleesvervangers aan horeca en cateringbedrijven. De totale verkoop steeg...

Samenwerking The Wine and Food Association en Gastvrij Rotterdam
2 augustus 2024Nieuws

Samenwerking The Wine and Food Association en Gastvrij Rotterdam

The Wine and Food Association (WFA) en Gastvrij Rotterdam kondigen met trots een langdurige samenwerking aan. Tijdens Gastvrij Rotterdam zal WFA in he...

KHN verwelkomt Udo Delfgou per oktober als nieuwe algemeen directeur
10 juli 2024Nieuws

KHN verwelkomt Udo Delfgou per oktober als nieuwe algemeen directeur

KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...

The Peacock Bar en Restaurant L’église winnen 'Chefs & Shakers'
2 juli 2024Nieuws

The Peacock Bar en Restaurant L’église winnen 'Chefs & Shakers'

Afgelopen maandag 1 juli streden drie teams om de titel van de jaarlijkse Don Papa Chefs and Shakers competitie.  Ieder team, bestaande uit...

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein
26 juni 2024Nieuws

The Diamond introduceert vernieuwde Heineken Hoek aan het Leidseplein

In augustus opent het boutiquehotel The Diamond zijn deuren aan het bruisende Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door archit...

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier met Sichuan pepers
25 juni 2024Nieuws

Two Chefs Brewing en Sichuan Amsterdam brouwen samen bier met Sichuan pepers

Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan peper. Het resu...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
20 juni 2024Nieuws

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld

Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Arca Bar introduceert nieuw concept met een unieke signature cocktails en bar bites
6 juni 2024Nieuws

Arca Bar introduceert nieuw concept met een unieke signature cocktails en bar bites

Arca Bar wordt nieuw leven ingeblazen met een geheel vernieuwd barconcept. De nieuwe signature cocktails en het food menu zijn vanaf donderdag 6 juni...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 8 procent
4 juni 2024Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 8 procent

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2024 met 8,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”
23 mei 2024Nieuws

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Portofoons belangrijk door personeelstekort
13 mei 2024Nieuws

Portofoons belangrijk door personeelstekort

In een hotel is communicatie de ruggengraat van elk proces. Van de beveiliging tot de horeca, de communicatie vormt de sleutel tot het bieden van een...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
9 mei 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'
29 april 2024Nieuws

Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'

In restaurants wordt volgens Kameraod Brouwers steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat spec...

April 2024: Productinnovatie voor jouw café
26 april 2024Nieuws

April 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Sligro Food Group ziet omzet stijgen en verkoopt meer tabak
18 april 2024Nieuws

Sligro Food Group ziet omzet stijgen en verkoopt meer tabak

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 652 miljoen euro, een toename van 18 miljoen euro en 2,7 procent ten opz...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...

‘Do-F&B’ concept The All Out Amsterdam gaat van start
10 april 2024Nieuws

‘Do-F&B’ concept The All Out Amsterdam gaat van start

Vrijdag 12 april opent The All Out Amsterdam haar deuren in Amsterdam. Dit do-F&B en socializing concept, afkomstig van de creatieve geesten achte...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
27 maart 2024Nieuws

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”

Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...