In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Afgelopen maart schreven we over de regels bij het bezorgen van alcohol, die met de invoering van de Alcoholwet zijn aangescherpt om alcoholgebruik on...
Het terras is in de zomer en zeker tijdens de maatregelen tegen corona voor veel horecaondernemers een belangrijke inkomstenbron. Wanneer u als horeca...
Er zijn van die momenten waarop een alcoholische versnapering een heuse toevoeging kan zijn. Bij het 10-jarig bestaan van uw horecazaak hoort nat...
Vrienden, ouders of andere volwassenen die na 1 juli alcohol in een bar, op een festival of op een andere openbare plek doorgeven aan een minderjarige...
Op 1 juli is het zo ver, dan wordt de Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Voor Sociale Hygiëne heeft dat in eerste instantie maar b...
De Drank- en Horecawet kent een vergunningensysteem voor slijtersbedrijven en horecabedrijven. Het verkopen van sterke drank in een winkel of het sche...
‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, d...
Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein val...
De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het me...
Op dinsdag 15 december 2020 heeft de Eerste Kamer het voorstel tot de wijziging van de Drank- en Horecawet als hamerstuk afgedaan. Daarmee is de nieuw...
Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de a...
Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer...
Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel geva...
Aan de aanwezigheid van een leidinggevende in een horecabedrijf zijn regels verbonden. Aan de hand van een op de praktijk gebaseerde casus neem ik je...
Het is weer zover. Het lijstje waarvan je wist dat het zou komen is er! Deze tien artikelen werden in 2019 het meest gelezen door de bezoekers van de...
Gedurende de warme nacht van 8 juli 2017 was het niet alleen de temperatuur die oververhit raakte. Kort na sluitingstijd barstte voor een Rotterdamse...
Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker...
Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg o...
Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat...
Consumenten winkelen steeds vaker online en zijn minder vaak in winkelstraten te vinden. Tijdens een dagje uit is het winkelend publiek op zoek naar e...
Als horecaondernemer ben je misschien wel bekend met het begrip paracommercie. Het gaat hierbij om horeca-activiteiten van bijvoorbeeld sportkantines,...
Vragen jouw medewerkers bij elke bestelling van een alcoholhoudende drank het legitimatiebewijs van de koper zodat zijn of haar leeftijd kan worden ge...
Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunn...
Toen op 16 juli 2018 om 01:45 uur drie politieagenten een Puttens café binnenkwamen, was het voor de horeca-exploitant even schrikken. Normaal...
Vanaf december werkt Catch Legal met ons samen om de Nederlandse horecaondernemers op toegankelijke wijze meer kennis mee te geven over het bestuursre...
Oneerlijke concurrentie in de horeca blijft een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een onderzoek van KHN onder meer dan 1100 horecaondernemers. Steed...
In mijn vorige artikel heb ik al omschreven op welke wijze lokale overheden gebruik maken van de mogelijkheden die de Wet Bibob aanreikt. ...
In Zutphen staat de gemeente 'blurring' voortaan oogluikend toe. De mengvormen tussen retail en horeca worden gedoogd, er wordt althans niet a...
Vanaf vandaag, dinsdag 26 september, is Ton Duivenvoorden de nieuwe regiovoorzitter van KHN Drenthe. Hij neemt de voorzittershamer over van Roel Popma...
Het toestaan van mengvormen in winkels en horecabedrijven heeft een positief resultaat voor klanten, ondernemers en winkelgebieden. Dit is de conclusi...
Het aantal cafés in Nederland is in vijf jaar tijd gedaald van 9.300 naar 8.950. Dat is een daling van 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van ho...
Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit...
Winkels in Utrecht krijgen meer mogelijkheden om ook een kop koffie of een broodje aan te bieden. Er mag meer vloeroppervlakte worden gebruikt voor ta...
Onderzoek toont aan: jongeren drinken minder. In 201...
Een wijntje bij de kapper of een biertje bij de boekhandel: het mag allemaal niet. De VVD vindt dat niet meer van deze tijd en wil dit veranderen. Kam...
Café Keent in Weert is met onmiddellijke ingang voor vier weken gesloten door burgemeester Jos Heijmans gesloten. Bij een controle donderdagavo...
De horeca is fel gekant tegen het besluit van de gemeente Moerdijk om ruimer gebruik van sportkantines toe te staan. "Het werkt oneerlijke concur...
Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun wi...