Op 15 april openden ondernemers Jouke de Bruin en Jasper Borggreven wijnbar Vineria NEBBIOLO in Baarn. Met een aanbod van 450 strikt Italiaanse wijnen en het aanbod van huisgemaakte hapjes uit de Italiaanse keuken, is de bar anders dan andere wijnbars in Nederland.
Vineria NEBBIOLO is het resultaat van de samenwerking van wijnspecialist Jouke de Bruin, van wijnwinkel NEBBIOLO in Baarn en horecaondernemer Jasper Borggreven van Italiaans restaurant Cosa in Baarn en Naarden. Jouke (47): “Onze liefde voor Italië komt samen in onze wijnbar, die als een verborgen parel tussen onze beide bedrijven ligt. Met een aanbod van maar liefst 450 strikt Italiaanse wijnen variërend van Trentino-Alto Adige in het noorden tot het eiland Sicilië. Door per fles een vaste opslag van vijftien euro bovenop de winkelprijs te rekenen blijven de wijnen betaalbaar. Hierdoor kan de gast ook wijnen uit het hogere segment voor een schappelijke prijs drinken.”
Beide ondernemers hebben hun sporen in de horeca verdiend. Voordat hij Italiaans restaurant Cosa begon, gaf de 45-jarige Jasper hotel-restaurant Promenade in Baarn een tweede leven. Jouke was eerder sommelier en bedrijfsleider bij landgoed de Salentein en bij sterrenrestaurants als Kasteel Heemstede*, ’t Amsterdammertje* en Ron Gastrobar*.
Italiaanse hapjes
Van het aanbod aan Italiaanse wijnen worden 25 wijnen per glas geschonken. Daarnaast kan de wijnliefhebber genieten van borrelhapjes en gerechten uit de Italiaanse keuken die in eigen keuken worden gemaakt. De menukaart biedt onder meer vegetarische items zoals salade van roodlof, peer en gorgonzolacrème en lekkers uit de zee als oesters met een crème van burrata. Naast vleeswaren en kazen zijn er pizzette (kleine pizza’s) en als ‘dolce’ zijn er cannoli. Jasper: “Voor een complete beleving bieden we ook een High wine aan, bestaande uit een mousserend aperitief, brood, mineraalwater en drie gerechtjes met bijpassende wijnen.”
Muur vol herinneringen
Het door Bart van Rooy ontworpen interieur ademt de sfeer van een hidden bar. Jouke: “Aan de onderzijde van de wanden hebben we ruimte gemaakt voor flessen die gasten gedronken hebben en die daar als blijvende herinnering aan unieke momenten bewaard kunnen blijven, desgewenst voorzien van hun persoonlijke boodschap.”
Blijf je graag op de hoogte?
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.