De crowdfunding van Chris Ravenhorst, Daan Degenaar en Robin van der Sluis is geslaagd. Samen met 138 investeerders werd het maximale doelbedrag van 110.000 euro opgehaald en daarmee kan hun biologische wijnbar geopend worden. De wijnbar bevindt zich op Gansstraat 24 en de verbouwing is al in volle gang.
De naam van de wijnbar - Muggen worden gegeten door vogels - verwijst naar de filosofie achter biodynamische landbouw en onderstreept het duurzame en natuurlijke uitgangspunt van het concept. Gasten kunnen hier wijnen ontdekken van kleinschalige producenten met wie de ondernemers persoonlijk contact hebben. “Omdat we de wijnmakers zelf kennen, kunnen we precies vertellen hoe de wijn tot stand komt en wat het zo bijzonder maakt,” vertellen ze. Naast wijn serveert de bar gerechten die geïnspireerd zijn op de ‘cucina povera’ – eenvoudige, traditionele gerechten met eerlijke, pure ingrediënten.
Steenworp afstand van Ledig Erf
Deze nieuwe wijnbar komt op Gansstraat 24, waar eerder bistro Le Canard zat. Het is aan de rand van het centrum van Utrecht en net onder het Ledig Erf. “Dit knusse plekje heeft voor ons alle elementen die we zoeken om Muggen worden gegeten door vogels te starten”, vertelt Ravenhorst.
Mouwen opstropen
Nu de financiering binnen is, is het tijd voor de ondernemers om de handen uit de mouwen te steken. Het pand wordt verbouwd en er moeten dingen aangeschaft worden als servies, koelingen en een geluidsinstallatie. Doordat de crowdfunding die de ondernemers via het platform CrowdAboutNow hebben gedaan het maximale doelbedrag bereikt heeft, namelijk 110.000 euro, komt er ook meteen een klimaatkast. Wanneer de verbouwing klaar is, kijken de ondernemers ernaar uit om alle 138 investeerders, liefhebbers van wijn en buurtbewoners te verwelkomen met een heerlijke wijn.
Blijf op de hoogte!
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.