Je hebt gezocht op: seizoensgebonden

Gault&Millau organiseert exclusieve Chef’s table tijdens Horecava 2025
3 juli 2024Nieuws

Gault&Millau organiseert exclusieve Chef’s table tijdens Horecava 2025

Horecava, de grootste Nederlandse horecabeurs die al sinds 1957 vakmensen uit de wereld van eten, drinken en hospitality samenbrengt, introduceert een...

September heeft 3 bijzondere kansen voor cafés
1 juli 2024Nieuws

September heeft 3 bijzondere kansen voor cafés

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft al...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café
13 juni 2024Nieuws

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café

Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Dit zijn dé bartrends voor 2024 volgens mr. Lyan van cocktailbar Super Lyan
20 februari 2024Nieuws

Dit zijn dé bartrends voor 2024 volgens mr. Lyan van cocktailbar Super Lyan

Mr. Lyan, Ryan Chetiyawardana, het brein achter cocktailbarren Super Lyan in Amsterdam, Lyaness en Seed Library in Londen en Silver Lyan in Washi...

Extra omzetmomenten voor cafés in april 2024
1 februari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in april 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een café
28 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een café

De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een caféondernemer
7 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een caféondernemer

Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?
5 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?

Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden
5 december 2023Nieuws

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden

De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...

De extra omzetmomenten voor jouw café in december 2023
29 september 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw café in december 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Caf&ea...

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
14 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”
8 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen
28 juli 2023Nieuws

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen

Ondernemen in Heerenveen. Wat begon als een platenzaak met tosti's groeide uit tot een ontdekkingsreis door Italië. Nunzio Daluiso is de ondernem...

Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen
20 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Dit zijn 11 basisregels voor het regelen van je inkopen

Het goed regelen van inkopen voor een horecazaak is van belang voor het succesvol en efficiënt runnen van de onderneming. De voorraad op een effi...

BlueBlood en Morritzz openen gezamenlijk terras aan Mauritskade
27 maart 2023Nieuws

BlueBlood en Morritzz openen gezamenlijk terras aan Mauritskade

Haagse horecazaken BlueBlood en Morritzz slaan de handen ineen en openen samen één groot terras aan de Mauritskade. Nu de lente officiee...

Food Trend Rapport: De foodtrends voor 2023
30 december 2022Nieuws

Food Trend Rapport: De foodtrends voor 2023

In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend ja...

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?
1 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?

Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...

Fort de Gagel aan de rand van Utrecht opent haar deuren 
31 augustus 2022Nieuws

Fort de Gagel aan de rand van Utrecht opent haar deuren 

Op vrijdag 2 september 2022 laat Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt het haar eerste gasten op het eiland. Het historische f...

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta
21 december 2020Nieuws

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste et...

Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau
14 september 2020Nieuws

Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Da...

Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop;  OTA's, WAB en toerisme
4 november 2019Nieuws

Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussi&e...

BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar
1 november 2019Nieuws

BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en BierTalent officieel hun samenwerking bekrachtigd. Met BierTalent lanceert StiBON een nieuwe opleidi...

Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan
1 augustus 2019Nieuws

Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan

In 2020 gaan de prijzen in de horeca opnieuw omhoog, mede door de aanstaande invoering van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die wet beoogt...

BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca
8 mei 2019Nieuws

BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca

Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en steeds...

Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam
26 oktober 2018Nieuws

Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. H...

Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen
28 juni 2018Nieuws

Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in...

Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon
20 april 2018Nieuws

Efteling onthult nieuw speciaalbier: ’t Verdiende Loon

Sinds gisteren is de Efteling een eigen speciaalbier rijker. Na het blonde bier Bosrijkse Brouw, dat exclusief verkrijgbaar is bij Vakantiepark E...

Tips voor een lekker sapje
16 juni 2017Nieuws

Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d’orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlan...

Horeca & de verkiezingen: PvdA
3 maart 2017Nieuws

Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit...

Horeca & de verkiezingen: D66
1 maart 2017Nieuws

Horeca & de verkiezingen: D66

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit...

Horeca & de verkiezingen: VVD
27 februari 2017Nieuws

Horeca & de verkiezingen: VVD

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit...

Horeca & de verkiezingen: CDA
24 februari 2017Nieuws

Horeca & de verkiezingen: CDA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit...

Gratis receptenboek voor een onderscheidende menukaart
10 februari 2017Nieuws

Gratis receptenboek voor een onderscheidende menukaart

Consumenten hebben steeds hogere verwachtingen wanneer zij uit eten gaan. Maar hoe houd jij als chef-kok nog het overzicht om een onderscheidende menu...

Minimumjeugdloon in stappen afgeschaft
21 april 2016Nieuws

Minimumjeugdloon in stappen afgeschaft

Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar. Jongeren gaan een volwaardig salaris ontvangen. Ook heeft het kabinet met coalitiepa...

Social media: Drank 'hot topic' op vrijdag
17 november 2015Nieuws

Social media: Drank 'hot topic' op vrijdag

Op vrijdag worden in Nederland de meeste berichten op social media geplaatst over drank. Vooral over alcoholische dranken wordt op vrijdag meer gesp...

De 20 beste inkooptips
11 mei 2015Nieuws

De 20 beste inkooptips

Inkopen. Het is misschien niet het leukste onderdeel van je bedrijfsvoering, maar het is wel heel erg belangrijk. Om het je wat makkelijker te maken,...

Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend
27 augustus 2014Nieuws

Pincobar De Zwarte Vosch Utrecht geopend

Afgelopen donderdag is Pinchobar De Zwarte Vosch aan de Oudegracht 48 in Utrecht geopend. De Zwarte Vosch is een bar waarbij je, net als in Noord-Span...

Starten met to go? Leer van HMSHost!
21 mei 2013Nieuws

Starten met to go? Leer van HMSHost!

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van foo...

Kerstpakkettenshop Sligro wint prijs
19 december 2011Nieuws

Kerstpakkettenshop Sligro wint prijs

De jury van Beste-kerstshop.nl heeft de webshop voor kerstpakketten van groothandel Sligro uitgeroepen als ‘Juryfavoriet Kerstshop 2011’ in de categ...