Je hebt gezocht op: Toilet

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?
De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen
Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...
Scala opent horeca- en theaterconcept: "Gasten hebben vrijheid om avond vorm te geven"
Donderdag 13 juli opende een nieuw concept haar deuren in Amsterdam. Scala, een theater -en horecaconcept ineen, waarbij gasten zelf hun avond ku...

Starten en groeien in de horeca: De crúciale rol van cafépersoneel
Het avontuur van het starten en laten groeien van een horecaonderneming is spannend en zit vol uitdagingen. Eén van de belangrijkste sleutels t...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Sean McKane brengt de Irish pub naar de 21e eeuw
Ondernemen in Den Haag. Sean McKane (33) groeide op in de Ierse hoofdstad Dublin. Als student begon hij een studie in Den Haag, maar het werk in de Ir...

Vijf tips om energie te besparen in het café
De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...

Kamer steunt coronatoegangsbewijs, maar terrassen worden uitgezonderd
De Tweede Kamer heeft donderdagavond ingestemd met het plan van het demissionaire kabinet om een coronatoegangsbewijs in te voeren bij de horeca, maar...

Zo haal je meer rendement uit je team
Kampt jouw horecazaak ook met een personeelstekort? Of wil je gewoon meer winst draaien? Zo haal je eenvoudig meer rendement uit je team. Het gebrek a...

Interview: ''Wij zijn de spil van het maatschappelijke leven''
Jan Willem van Miltenburg en Janneke Bavelaar zijn gelukkig getrouwd en de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. De lezers van De...

Aanvraag Drank- en Horecawetvergunning
De Drank- en Horecawet kent een vergunningensysteem voor slijtersbedrijven en horecabedrijven. Het verkopen van sterke drank in een winkel of het sche...

Crowdfunding tweede vestiging horecazaak VRK
Onlangs is de Crowdfundingsactie voor de tweede vestiging van Van Rossum’s Koffie: VRK succesvol van start gegaan. Het doel is om deze zomer een...

Fieldlab Cafés: ''We kunnen weer doen waar we goed in zijn''
Stefan Elvers (links op de foto) is een van de gelukkige caféondernemers die deel mogen nemen aan Fieldlab Cafés in Utrecht. "Nou j...

Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca
Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein val...

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...

Café Restaurant Soesterdal: all-electric
Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras...

Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven
Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar...

Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"
Yoghurt Barn Neude - Loïs Langenberg In een zijstraatje van de Neude vinden we lunchzaak Yoghurt Barn, een zaak die zich specialiseert in yoghurtge...

VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels
Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer...

Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemetersamenleving
De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij...

Vaders missen verschoonplekken in de horeca
83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest wor...
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''
Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider va...

Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven
De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veilighei...

Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca
Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeë...

Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"
Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober...

Terras-etiquette: sta jij terrasterreur toe?
Als horecaondernemer ben je gastvrij, vriendelijk en geduldig. Maar er zijn van die momenten dat je letterlijk uit je vel kunt springen omdat gasten v...

Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters
Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert....

Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg
Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot éé...

Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?
Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat...

Achtergrond: het imagoprobleem van de Videma
De Videma staat bij veel horecaondernemers slecht te boek. En dat is niet verwonderlijk, aangezien de private licentiewaakhond - op papier een stichti...

Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer
Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award...

Café Aimée: de nieuwste hotspot van Den Haag
In het mooie pand, voorheen De Burcht, aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is de nieuwe horecagelegenheid ‘Café Aimée’...

Routing: nadenken over elke centimeter
Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de...

5 tips om de ideale werknemer te vinden
Tips & tricks: hoe vindt u het beste personeel? Met maar liefst een slordige 40.000 vacatures is het op z’n zachtst gezegd lastig om goed...

Anti Kater Theater in Utrechts café
Het Café Theater Festival en Hofman Café serveren op zondag 8 oktober om 14:00 uur weer een nieuwe editie van Anti Kater Theater. Tijden...

Voorzitter KHN roept burgemeesters op om beter samen te werken met horeca
Robèr Willemsen, de voorzitter van KHN, roept in zijn blog politici (en met name burgemeesters) op om constructiever met horecaondernemers same...

'Poepbacterie in ijskoffie Britse Starbucks'
De ijskoffie van Starbucks in Groot Brittannië kan zijn besmet met de E. coli-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek van de BBC. De bacterie is afkom...

Zaans café gesloten vanwege illegaal gokken
Op last van de burgemeester van Zaandam is een café aan de Hogendijk gesloten wegens illegaal gokken. Bij een integrale horecacontrole...

Beachclub Bries start strandseizoen met wervelend openingsfeest
Gisteravond werd het Nederlandse strandseizoen ingeluid met een knalfeest aan de Noordwijkse kust. Beachclub Bries opende daar op spectacula...

11 tips om je zaak te verbouwen
Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Be...