Variëren met de pizzatoast

1 februari 2009
Variëren met de pizzatoast

Lekker als lunch, ’s avonds met een salade als barhap, of zomaar tussendoor met een koel glas rosé of een koud biertje. Makkelijk te maken en snel klaar. Deze pizzatoast nodigt uit op het terras en biedt genoeg mogelijkheden voor eigen variatie.

Ingrediënten (4 pizzatoasts):
100 gram gepureerde tomaten
Snufje zout en peper uit de molen
1-2 theelepels gedroogde (Italiaanse) kruidenmix
125 gram mozzarella
240 gram artisjokbodems/harten (uit blik, uitgelekt)
4 sneden toastbrood
4 plakken parmaham
1 takje basilicum
1 takje oregano

Bereidingswijze:
? Verwarm de oven op 200 graden, heteluchtoven 170, gasstand 3.
? Breng de gepureerde tomaten in een schaal op smaak met peper, zout en wat kruidenmix.
? Laat de mozzarella en artisjokken uitlekken en snij ze in plakjes.
? Rooster het toastbrood lichtbruin.
? Besmeer de sneetjes met tomatenpuree, parmaham, artisjokken en mozzarella.
? Bestrooi het geheel met de rest van de kruidenmix.
? Rooster de toast op de tweede richel van boven voor circa 5-10 minuten.
? Controleer de verse kruiden (basilicum, oregano) en was en droog ze indien nodig.
? Haal pizzatoast uit de oven.
? Basilicum in reepjes, oregano fijnsnijden en over pizzatoast garneren.

Tip:
De pizzatoast kunnen telkens anders gemaakt worden. Varieer eens met jonge kaas, champignons en gekookte ham. Ook lekker: met kwark of Italiaanse roomkaas, geroosterde paprikareepjes en salami.

Overig nieuws