Dit jaar is vandeStreek bier wederom in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star Awards - een internationale biercompetitie met juryleden van over de hele wereld die elk jaar wordt gehouden in Duitsland. De Utrechtse brouwerij neemt dit keer de bronzen medaille in ontvangst voor een bijzonder bier, namelijk de Barrel Aged Imperial Sour.
Het bier is gebrouwen in samenwerking met het Amerikaanse Stone Brewing speciaal voor de Barrel Collab Box - een unieke verpakking met zes verschillende vatgerijpte bieren gebrouwen in samenwerking met zes verschillende brouwerijen die vorig jaar verscheen. "De prijswinnende Imperial Sour was een bijzonder experiment." vertelt mede-oprichter Sander van de Streek. "We brouwen niet vaak sours, maar wilden samen met Stone er één brouwen en op witte wijn vaten laten rijpen. Dat werd uiteindelijk een fantastisch bier die bekroond is met een mooie bronzen ster!".
Er zijn nog een paar Barrel Collab Boxes verkrijgbaar, maar de brouwers maken nu al plannen voor een vervolg. "Komend jaar gaan we weer aan de slag met deel twee van deze vatgerijpte collab serie bieren", legt Ronald van de Streek uit (de andere mede-oprichter en broer van Sander). "Weer zes prachtige bieren gebrouwen samen met zes brouwerijen waar wij ontzettend fan van zijn." De verpakking moet in de winter van 2025 verschijnen. De broers hopen op net zo'n succes met dit pakket als met de vorige. "Maar liefst drie van de zes bieren zijn inmiddels in de prijzen gevallen, dat is natuurlijk een geweldige bevestiging van waar we mee bezig zijn."
Het is niet de eerste keer dat vandeStreek bier in de prijzen valt tijdens de European Beer Star Awards. Eerder won de brouwerij een gouden ster voor de populaire Playground Non Alcoholic IPA en vorig jaar nog twee bronzen plakken voor Fun House Non Alcoholic NEIPA én Hazy Weekend New England IPA. "Het blijft bijzonder elke keer als we een prijs winnen. Het is een eer dat zoveel onafhankelijke juryleden ons bier kiezen uit een flinke line-up van andere fantastische bieren." zegt Sander. "Daar gaan we hier goed op proosten!"
Blijf op de hoogte!
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.