Playground IPA van vandeStreek vanaf nu beschikbaar op fust; Maximus lanceert hazy NEIPA

Auteur: redactie
productnieuws Bier 31 mei 2024
Playground IPA van vandeStreek vanaf nu beschikbaar op fust; Maximus lanceert hazy NEIPA

De Utrechtse brouwerijen vandeStreek en Maximus hebben allebei nieuws te delen. vandeStreek kondigt aan dat hun populaire Playground Non Alcoholic IPA vanaf nu ook beschikbaar is op fust voor de horeca. Maximus lanceert op zijn beurt een nieuwe versie van de Psycho Cyclops NEIPA.

Playground Non Alcoholic IPA op fust

Playground Non Alcoholic IPA is ontstaan uit de experimenten van de broers Sander en Ronald van de Streek. Al in 2015 waren ze bezig met de ontwikkeling van deze nu razend populaire bierstijl. Dit resulteerde in een unieke receptuur die gebruik maakt van speciale gist in combinatie met de lekkerste Amerikaanse hoppen zoals Columbus, Mosaic, Citra en Cascade.

Met de introductie van Playground Non Alcoholic IPA op fust maakt vandeStreek het nog eenvoudiger voor horecagelegenheden om dit populaire bier aan hun assortiment toe te voegen. Dit biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een van de beste non-alcoholische IPA's ter wereld, vers van de tap.

“Het was eerder alleen mogelijk om onze Non Alcoholics op fles en blik af te vullen. Alcoholarm bier in fust afvullen en vervolgens tappen brengt van nature risico’s met zich mee. Zo zou gist van het bier dat eerder door diezelfde tapleiding ging potentieel actief kunnen worden in het alcoholarme bier en alsnog meer dan 0,5 procent alcohol kunnen maken”, zegt Sander van de Streek, verantwoordelijk voor de productie van de brouwerij.  “Door het gebruik van een nieuwe techniek sluiten we die risico’s uit en lukt het ons om Playground stabiel op fust af te vullen.”

Playground op fust kan behandeld worden zoals ieder ander fust, het hoeft niet koud bewaard te worden en kan op vrijwel alle tapsystemen getapt worden.

Maximus Psycho Cyclops NEIPA

Onlangs lanceerde Maximus de nieuwe Psycho Cyclops. Zelfs met één oog dicht tel (en proef) je de vijf hopsoorten (Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7) die de New England IPA rijk is. Dat betekent heel veel tropisch fruit, zoals mango en ananas, gepareerd met sappige citrus tonen. Hazy & romig in structuur: om helemaal psycho van te worden!

De Psycho Cyclops NEIPA maakt deel uit van de Maximus Specials reeks en is verkrijgbaar op 33CL blik.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws