Wat een enorm verschil toch, de koffie in het ene en het andere café. Na het eten willen mijn gezelschap en ik altijd wel koffie en dan liefst met iets er bij. Voor de slanke lijn hebben we het dessert overgeslagen, maar natuurlijk wel in de hoop dat we bij de koffie een schaaltje, of beter nog, zoÂn etagère krijgen vol met toffees, chocolaatjes en koekjes.
Voor mijn part ook nog drop en spekkies, als het maar zoet is. Natuurlijk eten we nog niet de helft op van al dat lekkers, maar het doet ons wel wat langer blijven. En nog een cappuccino bestellen, en nog een. En een Irish coffee en dan tenslotte maar weer een wijntje en ach, laten we hier ook maar gewoon blijven zitten. Het lijkt misschien een onbenulligheid, maar koekjes en dergelijke bij de koffie kunnen u echt extra omzet opleveren. En zoveel kost het niet; u gooit alles wat niet opgegeten is toch gewoon bij de volgende gast op de etagère of het schoteltje?
Door Martine Zuil (De CaféKrant 2008, nr.2)
Koekje er bij
22 april 2008