Gooische Bierbrouwerij wint vijf internationale prijzen op Brussels Beer Challenge

Auteur: redactie
Awards Bier 21 november 2023
Gooische Bierbrouwerij wint vijf internationale prijzen op Brussels Beer Challenge

Gooisch Rood, de Red Lager van de Gooische Bierbrouwerij, heeft een internationale gouden medaille in de wacht gesleept. Tevens werd dit bier bekroond met de titel ‘Beste Nederlands Gouden Bier van de wedstrijd’, de landenprijs van de Brussels Beer Challenge. Dit prestigieuze internationale evenement kende 1811 inzendingen uit 38 landen en de brouwerij uit Hilversum won in totaal 4 felbegeerde medailles én de landenprijs.  

3 dagen lang werden ruim 1800 internationale bieren geproefd in een Belgische abdij door 95 juryleden uit 40 landen. En het Hilversums bier viel in de smaak. In de categorie Dark Lager won de Hilversumse brouwerij met Gooisch Zwart wederom een gouden medaille en liet daarmee een Duits, Italiaans, Chinees en Portugees bier achter zich. Dit Schwarz bier was ook al de winnaar van de Dutch Beer Challenge in mei 2023 en werd toen bekroond tot Beste Bier van Nederland. Verder won de brouwerij zilver met een Bière de Garde Ambree, dat pas volgende maand op de markt komt. Het Gooisch Goud, de pilsener van de brouwerij, won een bronzen medaille.

Ongeloof

Brouwmeester Gijs Troost kan het eigenlijk nog niet geloven: “Wij brouwen graag doordrinkbare bieren voor de inwoners van onze streek en zijn trots dat juist deze bieren in de prijzen zijn gevallen. Inmiddels zijn er steeds meer bierliefhebbers buiten ’t Gooi die ons bier weten te waarderen en nu dus ook in het buitenland. Dit jaar waren wij al het Beste Bier van Nederland en nu wordt het Gooisch Rood bekroond op een serieus internationaal podium. Dat had ik nooit durven dromen. Ongelofelijk.”

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws