Op 20 september vieren de organisaties van Gastvrij Rotterdam en de Week van de horeca een gezamenlijke start op de beursvloer in Rotterdam Ahoy. De Week van de horeca vindt plaats tussen 20 en 25 september en gaat officieel van start op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam dat van 20 tot 22 september plaatsvindt.
Dit jaar wordt de Nationale Horecadag omgezet naar de Week van de horeca, een XXL-editie van het jaarlijkse initiatief om het imago van de horeca een positieve boost te geven en om studenten en medewerkers te enthousiasmeren voor de horeca. Ook organiseert de Week van de horeca een nieuwe verkiezing voor huidige horecamedewerkers; ‘Het leukste horecateam van Nederland’. Een landelijke verkiezing waarbij juryleden Patrick Treichl en Milo Berlijn tijdens de Week van de horeca de finalisten bezoeken, samen met studenten van diverse horecaopleidingen.
Werken in de horeca is leuk
“Tijdens de Week van de horeca laten horecabedrijven door heel Nederland zien waarom werken in de horeca zo leuk is, door middel van het organiseren van workshops en kijkjes achter de schermen. Met dit initiatief willen we dankzij deze grote krachtenbundeling en schaalkracht zoveel mogelijk mensen bereiken en ze enthousiast maken voor een baan in de horeca. Ook is de Week van de horeca voor alle huidige horecaprofessionals en wat is er nu mooier om deze week gezamenlijk te openen en op de horeca te proosten tijdens de eerste dag van de langverwachte beurs Gastvrij Rotterdam”, aldus een enthousiaste Lennart Maas, initiatiefnemer Week van de Horeca.
Partners van de Week van de horeca, zoals SVH, L1NDA, FNV Horeca, Oud Reuchlin & Boelen, Gastvrij Rotterdam en VHC zetten zich via dit initiatief ook dit jaar weer in om de horeca te helpen met het heersende personeelstekort. En natuurlijk laat Gastvrij Rotterdam ook zien hoe leuk werken in de horeca is.
Gastvrij Rotterdam
Nu Gastvrij Rotterdam officieel door kan gaan, zijn de voorbereidingen in volle gang. Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard: “Wij merken een ontzettend groot animo van horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om aanwezig te zijn op de beurs. De laatste paar vrije stands worden nu nog ingevuld, waarmee we dan 4 zeer goed gevulde beurshallen kunnen presenteren. We kijken uit naar drie dagen voor netwerken, connecties op doen en vooral elkaar weer LIVE zien. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de beurs te mogen openen en om hiermee de Week van de horeca in de luiden en gezamenlijk te proosten op de horeca”