Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava

Auteur: Redactie
Awards 5 oktober 2023
Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava

Vanaf 5 oktober is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijden die het Gastronomisch Gilde organiseert op de Horecava in januari 2024. De wedstrijden waar men zich voor in kan schrijven zijn; de voorronde van de Green Chef’s Hat, het NK Leermeester- Leerling en het Open NK Koken.

Inschrijven kan via de website van het Gastronomisch Gilde. Aanmelden kan tot woensdag 1 november aanstaande.

Voorronde Green Chef’s Hat

De Green Chef’s Hat is de wedstrijd voor 100 procent ‘pure plant’ koken. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met de We’re Smart Green Guide georganiseerd en zet het 100 procent ‘pure plant’ koken in de spotlights. Afgelopen editie werd gewonnen door Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 Radijzen.  De voorronde van de Green Chef’s Hat zal plaatsvinden op woensdag 10 januari, de finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam in september 2024. De Green Chef’s Hat is een individuele wedstrijd.

NK Leermeester  - Leerling

Eén van de langstlopende wedstrijden van het Gastronomisch Gilde naast de Hanos Gouden Koksmuts. De wedstrijd waarin Leermeester en Leerling samen de strijd aangaan tegen andere Leermeesters en Leerlingen. Afgelopen jaar is deze wedstrijd gewonnen door het Team van Restaurant Maeve* uit Utrecht. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 9 januari. Welke teams zullen het dit jaar tegen elkaar opnemen?

Open Nederlands Kampioenschap Koken

Nieuw volgend jaar op de Horecava is het Open Nederlands Kampioenschap koken. Dit is een individuele wedstrijd voor iedereen die kok is (vanaf 18 jaar) en het leuk vindt om mee te doen aan een wedstrijd. Tijdens dit Open NK koken de deelnemers een driegangen menu voor zes personen vanuit een blackbox.

Finale Hanos Gouden Koksmuts

Tijdens de Horecava zal op maandag 8 januari ook de finale van de Hanos Gouden Koksmuts plaatsvinden waar zes teams de strijd aangaan voor deze prestigieuze prijs. De finalisten zijn voortgekomen uit de voorronde die plaatsvond tijdens Gastvrij Rotterdam.

Fotocredits: Finalisten Hanos Gouden Koksmuts / Charlotte Mauritz / Annonce Management

Overig nieuws