Fort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren Gagelbier

Auteur: Redactie
Bier 5 september 2023
Fort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren Gagelbier

In een harmonieuze samenwerking tussen de gerenommeerde brouwers van Brouwerij Oudaen en de bewoners van Fort de Gagel wordt met trots de introductie aangekondigd van een exclusief nieuw speciaalbier: Gagelbier. Bier gebrouwen met wilde Gagel dat groeit in het naastgelegen Gagelbos, en waar ook het fort naar is vernoemd. Dit bijzondere brouwsel wordt maandag 11 september gepresenteerd ter ere van het éénjarig jubileum van Fort de Gagel in Utrecht.

De eeuwenoude traditie van ambachtelijk bierbrouwen komt tot leven in dit nieuwe speciaalbier, dat een harmonieuze mix belichaamt van vakmanschap, lokale ingrediënten en een vleugje geschiedenis. De keuze voor het gebruik van Gagel als hoofdingrediënt is een eerbetoon aan het verhaal van Fort de Gagel, wat resulteert in een unieke smaakervaring die de essentie van de regio weerspiegelt. Meesterbrouwer Maurice Arrindell van Brouwerij Oudaen heeft met toewijding en expertise gewerkt aan de creatie van dit speciaalbier. Met de hand geplukte Gagel is zorgvuldig geïntegreerd in het brouwproces en vervangt het normale hop, wat resulteert in bier met een subtiel kruidig aroma en een verfrissend karakter.

Feestelijke bijeenkomst in Utrecht

Het hoogtepunt van deze bijzondere samenwerking vindt maandag 11 september plaats, wanneer het allereerste vat van dit lokaal gebrouwen speciaalbier wordt aangeslagen. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het eenjarig bestaan van Fort de Gagel. Het fort aan de rand van Utrecht heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als culinaire bestemming waar lokale ingrediënten en historische invloeden omarmd worden. Het Gagelbier met Gagelkruiden afkomstig uit het naastgelegen Gagelbos past daar perfect bij.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws