Een smart-lappenfeest, een koffietafel na een crematie, kruisjaswedstijd, casino avond, volksdansfeest, verjaardag van een 89 jarige, een teambuildings-bijeenkomst, een vergadering... Kortom ik wist niet dat er zoveel verschillende activiteiten te bedenken waren voor onze zaal accommodatie. En dan het café-restaurant, waar de hertenbiefstukken, de Grolsche champignons, de Doesburgse mosterdsoep, de Ierse biefstukken, de kabeljauwfilets met een dakje, enz. gretig aftrek vinden. Kortom we zijn los en het loopt niet slecht.
*Vergaderingen en andere bijeenkomsten*
Veel partijen en bijeenkomsten in de zaal, het restaurant slaat goed aan en voorziet in een behoefte. Het ontmoetingsgebeuren in het café-restaurant op doordeweekse dagen moet nog wel beter gaan draaien en we willen overdag meer vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten naar onze accommodatie trekken. Om dat laatste te bereiken nemen we contact op met onder meer trainingsbureau's, scholen en instellingen en passen het aanbod daarvoor op onze website aan.
*Zwangerschapsperiode*
ÂHet is net een zwangerschapsperiode, aldus Dineke, mijn lief. Eerst ben je druk met het op orde brengen van de kinderkamer (onze verbouwingsperiode) en vervolgens ren je je de benen uit het lijf als de kleine er is (onze openingsweken). Het is dus een echt vak, dat horecavak. Met veel oog voor heel veel verschillende zaken die min of meer tegelijkertijd moeten plaatsvinden. Inkopen, reserveringen inboeken, personeelsplanning maken, gasten verwennen, nieuwe dingen bedenken en ga zo maar door.
*Duizend en één details*
En dan niet te vergeten de duizend en één details waar je in het restaurant aan moet denken: ÂIs er wel op tijd ingedekt? of ÂOei, heb ik de lepel wel bij die heerlijke pommodoriesoep gelegd? en ÂWaarom drinken die mensen hun thee niet op? Oeps, de theedoos staat nog op de tapÂ. Het blijft dus nog één groot avontuur waar we door schade en schande wijs in worden. Afgelopen dinsdagavond onze eerste evaluatieavond gehad met al onze medewerkers. En dan zit je toch met z'n twintigen om tafel. Heerlijk om te zien hoe betrokken iedereen is en met allerlei ideeën en suggesties komt. Aan het eind van de avond konden we dan als horecabaasjes ook voldaan concluderen dat we het goed getroffen hadden met onze club.
En nu op naar de laatste maand van het jaar. Een maand vol met eindejaarsborrels, personeelsfeestjes enz. Met als feestelijk sluitstuk zo'n 200 couverts voor de kerstdagen, waarbij we vol trots het kerstmenu hopen uit te serveren dat met zorg in elkaar is gezet door onze chefkok Pascal, te weten:
*Kerstmenu*
Amuse verassing
(zacht gegaarde coquille op een rucola salade ).
*
Zalm en rivierkreeftenstaartjes terrine met zoetzure komkommer en wasabi mayonaise.
Of
Duo van hazenrug en wildzwijnsham met een vijgenchutney en groene asperges.
*
Cappuccino van bospaddenstoelensoep met truffelroom.
*
Verfrissende spoom van limoen en mint
*
Parelhoenfilet gevuld met een notenfarce en een sherry gembersaus.
Of
Hertenbiefstuk met knolselderijpuree begeleid door een saus van trompet de la mort.
*
Grand dessert
*
Koffie met zoete lekkernijen
Ik verheug me er nu al op en dan met name op de kliekjes die aan het eind van de dag in de keuken moeten worden opgemaakt.
*Karbit met oud en nieuw*
Daarmee is ons veelbewogen eerste horecajaar dan nog zeker niet ten einde. Op oudjaarsdag zo tegen een uur of vier gaan we met onze voetbalvrienden van VV Oeken, veel buurtbewoners en andere geïnteresseerde gasten het jaar weg knallen met melkbussen vol carbid die afgeblust worden met een sloot bier en andere alcoholische versnaperingen. Dat alles evalueren we vervolgens onder het genot van een traditioneel stampottenbuffet en een berg spareribs volgens aloud recept van de vorige eigenaresse Femmy, die hoogstpersoonlijk zelf de bereiding en het serveren daarvan voor haar rekening neemt. Kortom we gaan ons vol enthousiasme opmaken voor weer een bruisend nieuw horecajaar. Vanzelfsprekend wensen we u hetzelfde toe!
~Jan Dragt~
Dagboek3 De Vroolijke Frans-Op volle toeren
11 november 2010