De gemeente Zwolle wil verbetering en uitbreiding van het horeca-aanbod in de stad. De komende jaren zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer en innovatieve horecabedrijven.
*Meer vierkante meters*
Dat blijkt uit de nota Horecavisie Zwolle 2012-2017. In totaal mag er van de gemeente tot 2017 tussen de 2.700 en 3.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte in de horeca bijkomen. Het merendeel hiervan (1.550 tot 1.850 m2) is gereserveerd voor restaurants.
*Koffie- en crossover-concepten*
Op het gebied van de horeca meent de gemeente dat het aantal hotelkamers, mede door de komst van het nieuwe Van der Valk hotel op peil is. Er is een kleine ruimte voor meer natte horeca. Op het gebied van fastservice is er nog ruimte voor healthy fastfood en shoarmazaken. Tenslotte missen nog koffieconcepten en mengfuncties van bijvoorbeeld horeca en detailhandel of horeca en cultuur.
*Meer b&b's*
Ook zijn er de wens om het aantal bed & breakfastkamers met 20 te laten toenemen. Uitgaande van het landelijk gemiddelde aantal kamers per b&b van 2,4 zouden er afgerond 8 logeeradressen bij kunnen komen.
~Frank Lindner~
Zwolle wil meer en betere horeca
27 december 2012