De horecabranche moet dit jaar creatief omgaan om de gunst van de gast, die steeds minder uitgeeft. In totaal werd er in 2012 199 miljoen euro minder uitgeven aan buiten te deur eten.
*Goedkoper uit eten*
Voor 2013 wordt in de horeca een omzetdaling verwacht van 2 procent. Dit zeggen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Food Service Instituut Nederland (FSIN) tijdens de opening van de Horecava in de Amsterdam RAI op maandag 7 januari. De Nederlandse horeca speelt in de ogen van het FSIN al goed in op de wensen van 'goed en goedkoop' uit eten, zo is de gemiddelde prijs van een driegangenmenu in 1 jaar tijd met 15 procent gedaald tot 27,50 euro.
*Klappen*
De klassieke horeca staat onder druk, waarbij cafés het hardst aan de kar moeten trekken. Concepten die een goede prijs-prestatie leveren zullen de huidige economische tegenwind goed kunnen doorstaan, zo is de conclusie.
~Frank Lindner~
Zuinige gast vraagt om creatieve horeca
7 januari 2013